Deze week introduceren wij een nieuw variatiedoosje: de Italian box. Met daarin de fusilli, penne, sojarijst én de nieuwe spaghetti en tagliolini. Reden voor ons om eens op zoek te gaan naar de populairste Italiaanse recepten op onze website.
Liever je eigen Italiaanse creatie op tafel zetten? Scroll naar beneden voor de lekkerste pasta variaties.
1. Winterse pasta met champignons, spinazie en ham
Fase 1
Het favoriete pasta gerecht van onze PS. food & lifestyle is de winterse pasta met champignons, spinazie en ham. Een heerlijke pasta met de PowerSlim penne, die lekker is voor in de wintermaanden maar nu natuurlijk ook prima smaakt in de zomer. Deze pasta is toegestaan vanaf fase 1 en het recept vind je hier.
2. Fusilli met champignons, spinazie en kruidenroomsaus
Fase 1
Ook dit is een heerlijk Italiaans pasta recept, en kennelijk zijn champignons en spinazie bij jullie favoriet! Dit keer met de PS. food & lifestyle fusilli en een lekker kruidig roomsausje. Bekijk hier het recept.
3. Pittige tonijnlasagne
Fase 1
Lasagne, maar dan anders.. In plaats van de standaard bolognese variant, een lekkere pittige tonijnlasagne met de lasagnebladen van PS. food & lifestyle. Toegestaan vanaf fase 1 en het recept vind je hier.
4. Verse lasagne bolognese
Fase 1
Een klassieker uit de Italiaanse keuken, lasagne bolognese. Eén van de populairste pastagerechten die er is. Een heerlijke ovenschotel bereid met dunne pastabladen met daartussenin bolognese saus van tomaten, tartaar, champignons en bleekselderij. Het recept? Die vind je hier.
5. Penne met broccoli en gerookte kipfilet
Fase 1
Een pastagerecht met kipfilet is altijd lekker! Door het toevoegen van kruidenroomkaas wordt de penne extra romig. Lekker met broccoli, champignons en tomaatjes. Bekijk hier het recept van de romige penne met kipfilet.
6. Tiramisu
Fase 1
Een klassiek Italiaans dessert: Tiramisu. Maar dan PS. food & lifestyle proof, bedacht door één van onze coaches. Met de PS. food & lifestyle cantuccini kokos, karamel-zeezout stroop, koffie en magere kwark. Klik hier voor het recept.
7. Gevulde portobello met truffelrisotto
Fase 1
Truffelrisotto, van alleen de naam loopt het water toch al bij je in de mond? Ook lekker om een portobello mee te vullen. Klik hier voor het recept Gevulde portobello met truffelrisotto.
8. Fusilli met knoflookgarnalen
Fase 1
Een romige pasta met garnalen gebakken in knoflook. Een ideale maaltijd voor de drukke dagen, want deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel. Bekijk hier het recept.
9. Tortizza met rauwe ham en spinazie
Fase 1
Pizza is een écht Italiaans gerecht wat een grote favoriet is van velen. Natuurlijk hebben wij daar een koolhydraatarme variant van, de tortizza. Gemaakt van een PS. food & lifestyle wrap belegd met onder andere rauwe ham en spinazie maar je kunt hem natuurlijk ook beleggen met jouw favoriete topping. Deze tortizza is toegestaan vanaf fase 1.
10. Salade caprese met avocado
Fase 2
Salade caprese is een bekende Italiaanse salade en wordt in het Italiaans Insalata Caprese genoemd. Een caprese salade bestaat uit mozzarella, tomaat en basilicum. Wij hebben daar een lekkere variatie op bedacht en avocado en komkommer toegevoegd. Een beetje rode ui en balsamicoazijn om het af te maken en je hebt een heerlijke Italiaanse maaltijdsalade. Bekijk hier het recept.
Lekkerste koolhydraatarme variaties met pasta
Er zijn veel verschillende soorten pasta variaties. Pasta vormt de basis van het gerecht maar je kunt variëren met heerlijke smaakmakers. We hebben voor jou de lekkerste koolhydraatarme pasta variaties op een rijtje gezet:
- Bolognese
Bolognese is een traditionele Italiaanse pastasaus die bestaat uit gehakt met tomaten, knoflook, ui, wortel, bleekselderij en verse Italiaanse kruiden.
Wortel is nog niet toegestaan in fase 1 van het PS. food & lifestyle programma, maar ook zonder smaakt ‘ie heerlijk! - Zalm kruidenroomsaus
Een combinatie van (gerookte) zalm met een sausje van kruiden roomkaas (light). Lekker met diverse groenten zoals prei, courgette, spinazie of tomaatjes. - Carbonara
Een pasta waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt. De carbonara saus (toegestaan vanaf fase ) bestaat uit slechts 3 ingrediënten: ei, Parmezaanse kaas en spekreepjes. Voeg wat lekkere groenten toe voor een volledige maaltijd, zoals courgette, gegrilde groene asperges of geroosterde tomaatjes. - Pesto
Pasta pesto, wie is er niet gek op? Bijvoorbeeld met kipfilet en tomaatjes, een vegetarische variant met groenten en mozzarella of garnalen. Ook lekker als maaltijdsalade.
Is pesto nog niet toegestaan in jouw fase? Maak dan een lekkere basilicumolie van 1 el olijfolie en fijngehakte basilicum. - Pasta Alfredo
Een combinatie van pasta gemengd met boter en Parmezaanse kaas, pasta Alfredo. Kende jij deze variant al? We hebben een heerlijk recept voor je bedacht met kip en gestoomde spinazie, toegestaan vanaf fase 2. - Penne Puttanesca
In Italië heeft iedere regio een andere versie van de pasta. De Puttanesca variant komt uit het zuiden van Italië en bestaat uit tomaten, olijven, kappertjes, ansjovis en knoflook. Bekijk hier het recept voor Penne Puttanesca, toegestaan vanaf fase 1. - Truffel
Tot slot, truffel. Een heerlijke smaakmaker voor je pasta. Bijvoorbeeld door wat roomkaas en truffeltapenade toe te voegen, zo geef je je pasta een heerlijk truffelsausje. Je kunt de truffelsmaak ook toevoegen met truffelolie. Lekker met bijvoorbeeld champignons en courgette. Zo waan je je echt even in Mediterraanse sferen!