Spaghetti carbonara met pompoen
Fase 3
Spaghetti carbonara met pompoen
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking. Schil en snijd de pompoen in blokjes van circa 1 cm en pers de knoflook. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie, breng op smaak met peper en zout en hussel goed door elkaar. Zet voor circa 20-25 minuten in de oven en schep halverwege om. Verhit overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en magere spekreepjes circa 5-6 minuten. Schenk de kookroom erbij en laat kort inkoken. Voeg de spaghetti en pompoenblokjes toe en garneer met de Parmezaanse kaas en platte peterselie.
Ingrediënten
- 60 g volkoren spaghetti
- 30 g magere spekreepjes
- 150 g pompoen
- 20 g Parmezaanse kaas
- 2 el kookroom light
- 1 teentje knoflook
- 1 ½ el olijfolie
- 5 g platte peterselie
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
594 Kcal | |
Vet | 34,1 g |
Koolhydraten | 42,8 g |
Vezels | 6,2 g |
Eiwitten | 25,5 g |
Schrijf uw eigen review