Roerbakkip met broccoli en champignons
Fase 1
Roerbakkip met broccoli en champignons
schedule10 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Kook de broccoli roosjes 3 minuten in kokend water met een beetje zout. Giet af en houd even apart. Verhit de olie in een wokpan. Fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de knoflook en de rode peper toe en roerbak dit circa 1 minuut. Voeg de stukjes kip toe bak deze met de sojasaus en een beetje peper circa 5 minuten mee. Roerbak als laatste de broccoli en de champignons nog enkele minuten mee.
Tip: Vanaf fase 2B lekker met theelepel geroosterde sesamzaadjes.
Ingrediënten
- 120-150 g kipfilet, in stukjes
- 100 g broccoli, in roosjes
- 100 g champignons
- 1 el rode ui, fijngesnipperd
- ½ rode peper, zaadjes verwijderd en heel fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 1 el Kikkoman sojasaus
- Zout
- Peper
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
295 Kcal | |
Vet | 13,4 g |
Koolhydraten | 5,2 g |
Eiwitten | 35,0 g |
Schrijf uw eigen review