Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de knoflook en de gember toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de kip toe en bak totdat deze net niet meer roze ziet. Voeg de curry kruiden toe en kort daarna de knolselderij en de tomaat en bak nog circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 30-40 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer er na het opscheppen nog een eetlepel Griekse yoghurt 5% vet door heen.
Tip: Lekker met tomaat-komkommersalade.
Masala
120-150 g kipfilet, in stukjes
150 g knolselderij, geschild en in blokjes
1 tomaat, in stukken
½ rode ui, fijn gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gehakt
1 cm gemberwortel, fijn gehakt
150 ml kippenbouillon
1 el Griekse yoghurt 5% vet
Curry kruiden
1 el olijfolie
Zout
Peper
Curry kruiden
1 tl kurkuma poeder
1 tl masala kruiden
½ tl chili poeder (of een halve rode peper, heel fijn gesneden)