Winkelwagen
Terug

Pittige kip curry masala

Fase 2A
Pittige kip curry masala
schedule50 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de knoflook en de gember toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de kip toe en bak totdat deze net niet meer roze ziet. Voeg de curry kruiden toe en kort daarna de knolselderij en de tomaat en bak nog circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 30-40 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer er na het opscheppen nog een eetlepel Griekse yoghurt 5% vet door heen.
Tip: Lekker met tomaat-komkommersalade.
Masala
  • 120-150 g kipfilet, in stukjes
  • 150 g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 tomaat, in stukken
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 cm gemberwortel, fijn gehakt
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 el Griekse yoghurt 5% vet
  • Curry kruiden
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper
Curry kruiden
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1 tl masala kruiden
  • ½ tl chili poeder (of een halve rode peper, heel fijn gesneden)
  • Zwarte peper (naar smaak)
Voedingswaarde per persoon
Energie
333 Kcal
Vet 12,8 g
Koolhydraten 15,0 g
Eiwitten 34,6 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pittige kip curry masala
Uw waardering