Winkelwagen
Terug

Penne carbonara

Fase 1
Penne carbonara
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in stukjes, pers de knoflook en ris de tijmblaadjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de hamblokjes bruin en krokant. Voeg de knoflook en de courgette toe en bak circa 3 minuten mee. Blijf goed roeren. Klop de eidooier los in een kommetje en voeg de tijm en de kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Giet de penne af en voeg toe aan de ham en courgette. Voeg het eimengsel toe, roer goed door en serveer direct.
Tip: Vanaf fase 2 kun je twee eetlepels geraspte Parmezaanse kaas toevoegen aan het eimengsel. Voeg dan minder zout toe of laat het zout weg.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle penne
  • 25 g hamblokjes
  • 1 eidooier
  • 2 el kookroom light
  • 100 g (gele) courgette in stukjes
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
387 Kcal
Vet 22,9 g
Koolhydraten 12,8 g
Vezels 3,6 g
Eiwitten 31,7 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Penne carbonara
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.