Pastasalade met tonijn, courgette en olijven
Fase 1
Pastasalade met tonijn, courgette en olijven
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Kook de penne circa 15-20 minuten in een ruime hoeveelheid water. Giet de penne af en laat afkoelen. Verhit een halve eetlepel olie in een pan en bak de stukjes courgette met een beetje zout circa 5 minuten. Laat even afkoelen. Meng de pasta met courgette, tomaat, ui, tonijn, olijven, het citroensap en een halve eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Garneer met de basilicum.
Tip: Voor de dressing kun je in plaats van een halve eetlepel olijfolie afwisselen met een halve eetlepel mayonaise.
Ingrediënten
- 1 zakje PS. food & lifestyle penne
- 40-50 g tonijn, uitgelekt
- 75 g courgette, in stukjes
- 5 zwarte olijven, gehalveerd
- ½ rode ui, in halve ringen
- ½ tomaat, in stukjes
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- Verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- Peper
- Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
285 Kcal | |
Vet | 12,6 g |
Koolhydraten | 11,6 g |
Eiwitten | 30,2 g |
Schrijf uw eigen review