Winkelwagen
Terug

Kiptajine met aubergine en courgette

Fase 2A
Kiptajine met aubergine en courgette
schedule25 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit de olijfolie in de tajine en voeg de kip, groenten en kruiden toe. Laat ongeveer 5 minuten fruiten. Voeg nu de kippenbouillon toe zodat het geheel onder staat en laat 20 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan. Serveer het gerecht zeer heet.
Tip: Als je geen tajine hebt gebruik dan een braadpan.
Ingrediënten
  • 120-150 g kipfilet, in grove stukken
  • 100 g aubergine, in blokjes
  • 100 g courgette, in blokjes
  • 1 kleine tomaat, in blokjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 5 groene olijven
  • 5 zwarte olijven
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 mespunt komijn
  • 10 g platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • Circa 2 dl kippenbouillon
  • Zout
  • Peper
Voedingswaarde per persoon
Energie
329 Kcal
Vet 15,5 g
Koolhydraten 13,0 g
Eiwitten 32,3 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kiptajine met aubergine en courgette
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.