Gegrilde aubergine met geitenkaas en tomaat
Fase 1
Gegrilde aubergine met geitenkaas en tomaat
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verwarm de grill van de oven voor. Bestrijk de plakjes aubergine met olie. Breng op smaak met zout, peper en knoflook. Gril ze aan beide kanten circa 15-20 minuten en laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit samen met de gesneden cherrytomaten over de aubergines. Garneer met verse kruiden.
Let op: dit is een bijgerecht! Lekker met een stukje witvis of gegrilde kip of kalkoenfilet voor een volledige maaltijd.
Ingrediënten
- 50 g aubergine in dunne plakjes gesneden
- 50 g cherrytomaten in vieren gesneden
- 3 tl geitenkaas
- 2 takjes verse basilicum, fijngehakt
- 2 takjes verse peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- Zout
- Peper
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
162 Kcal | |
Vet | 13,0 g |
Koolhydraten | 5,8 g |
Eiwitten | 4,0 g |
Schrijf uw eigen review