Bloemkoolsoep met kurkuma
Fase 1
Bloemkoolsoep met kurkuma
schedule40 min. bereiden
peopleVoor 2 personen
Bereiding
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui en de selderij 2 minuten aan. Voeg de kurkuma toe en laat deze 1 minuut mee fruiten. Voeg de bloemkool toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer daarna met een staafmixer tot een egale soep en breng op smaak met zout en peper.
Ingrediënten
- 350 ml PS. food & lifestyle kruidenbouillon
- 200 g bloemkool in roosjes
- ¼ ui, gesnipperd
- Takje selderij, fijngesneden
- ½ el olijfolie
- 1 tl kurkuma
- Versgemalen peper
- Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
104 Kcal | |
Vet | 5,4 g |
Koolhydraten | 7,5 g |
Eiwitten | 4,1 g |
Schrijf uw eigen review