Winkelwagen
Terug

Bloemkoolrijst met garnalen en pittige mangosalsa

Fase 3
Bloemkoolrijst met garnalen en pittige mangosalsa
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het teentje knoflook en de garnalen toe en roerbak circa 2-3 minuten. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de bloemkoolkorrels toe en roerbak nog circa 2 minuten. Maak een salsa door de stukjes mango te mengen met de avocado, rode peper, koriander, een eetlepel olijfolie en het limoensap. Breng op smaak met een beetje zout. Doe de bloemkoolrijst en garnalen op een bord en verdeel hier de mangosalsa overheen. Garneer eventueel nog met wat extra verse koriander.
Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3C
Ingrediënten
  • 150-200 g grote garnalen
  • 200 g bloemkool, fijngemalen in de blender
  • ½ kleine mango in kleine stukjes (circa 150 g)
  • ¼ avocado in kleine stukjes
  • ½ kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ rode peper, heel fijn gesneden
  • 2 el olijfolie
  • Sap van een partje limoen
  • Paprikapoeder
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
599 Kcal
Vet 31,9 g
Koolhydraten 34,9 g
Eiwitten 37,0 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bloemkoolrijst met garnalen en pittige mangosalsa
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.