Winkelwagen
Terug
31 januari 2023

Wintersport tips

Eten en drinken tijdens de wintersport. Hoe ga je daar mee om tijdens het PS. food & lifestyle afslankprogramma, hoe blijf je in ketose?

Een groot voordeel van een wintersportvakantie is dat je actief bezig bent. Met skiën, snowboarden, wandelen in de bergen of iets eenvoudigs zoals sleetje rijden verbrand je al heel wat calorieën. Er liggen daarnaast wel heel wat verleidingen op de loer. Denk aan de lunch op de piste, de schnitzel of currywurst tijdens het diner of misschien wel de nodige biertjes tijdens de après-ski.

Hoe ga je daar mee om tijdens het PS. food & lifestyle programma? Hoe blijf je in ketose? Onze diëtisten hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om de wintersportvakantie zonder ‘schade’ door te komen.

Eten

Tijdens de wintersportvakantie zal het eten net wat anders zijn dan thuis. Maar geen nood, ook in dit soort situaties kun je prima het PS. food & lifestyle programma volgen. Het is vooral een kwestie van een goede voorbereiding.

Onderweg

Zodra je in de auto stapt zit je al in de vakantiestemming. Zorg daarom dat je goed bent voorbereid als je de trip richting de witte bergen gaat maken.

Vertrek je bijvoorbeeld midden in de nacht of vroeg in de ochtend? Zorg er dan voor dat je jouw PS. food & lifestyle ontbijt bij de hand hebt. Ook voor de lunch is het handig om ervoor te zorgen dat je voor jezelf een lekkere PS. food & lifestyle lunch bij je hebt zoals een Mediterraan broodje met roomkaas.

Ontbijt

Je hebt voldoende energie nodig voor op de piste. Zorg er daarom voor dat je dagelijks goed ontbijt.

Fase 1 | fase 2A | fase 2B
Zorg voor voldoende PS. food & lifestyle producten zoals crackers, croissantjes of bijvoorbeeld de chocolade pecan karamel muesli.

Fase 2C
Vanaf fase 2C eet je een eiwitbron welke je eventueel aanvult met fruit. Enkele suggesties zijn:
- Halfvolle kwark (platte kaas) met eventueel vers fruit
- Cottage cheese met stukjes appel en kaneel

Fase 3
Vanaf fase 3 komen de graanproducten weer terug bij het ontbijt. Hieronder vind je enkele suggesties voor het ontbijt:
- (Half)volle kwark met een portie fruit en volkoren muesli zonder suiker
- Koolhydraatarm brood met verse geitenkaas
- Volkoren havermout met noten en kiwi

Tussendoor

De repen van PS. food & lifestyle lenen zich perfect om mee te nemen in één van de zakken van je ski- of snowboard outfit. Als het tijd is voor jouw tussendoortje tover jij zoiets lekkers tevoorschijn en geniet je ervan terwijl je uitkijkt over dat prachtige sneeuwlandschap.

Grote trek?
Ben jij een fanatiekeling en sta je voor dag en dauw op de piste? Als je last krijgt van honger neem dan een extra PS. food & lifestyle product en/of een kopje bouillon.

Lunch

Hét moment om even uit te rusten en bij te komen van de berg die je (keer op keer) hebt getrotseerd. Zit je nog in fase 1A (of fase 2A)? Dan bestaat jouw lunch uit een PS. food & lifestyle product, aangevuld met groente. Zorg er daarom voor dat je jouw PS. food & lifestyle producten meeneemt in bijvoorbeeld een rugzak. Denk aan het sesam lijnzaadbrood met smeerkaas en tomaatjes of een Mediterraan broodje met kipfilet en komkommer.

Vanaf fase 2A kun je op de piste ook kiezen voor een eiwitbron. Denk aan:
- Mager vlees en vleeswaren, zoals (Duitse) biefstuk, ongepaneerde schnitzel (mager varkensvlees), schweinerückensteak (mager varkenslapje), hühnerbrust (kipfilet);
- Vis, schaal- en schelpdieren, bijvoorbeeld een stuk witvis of scampi’s;
- Vul dit aan met rauwkost en (toegestane) groentes. Vanaf fase 2B kun je dit weer aanvullen met een graanproduct, zoals bijvoorbeeld koolhydraatarm brood of volkoren crackers.

Diner

In ieder land is het eten anders en ieder land heeft zo zijn eigen specialiteiten. We hebben de meest populaire wintersportbestemmingen voor je uitgelicht om jou te helpen bij het maken van een gezonde keuze.

Voor alle dinertips én nog veel meer andere handige tips download je hier het uitgebreide e-book bomvol wintersporttips!   

Heel veel plezier en succes. Geniet van je welverdiende vakantie in de (hopelijk gevallen) sneeuw!

Heb je nog vragen of wil je graag beginnen aan het PS. food & lifestyle programma? Neem dan contact op met één van onze PS. food & lifestyle coaches bij jou in de buurt.

Terug naar overzicht