Winkelwagen
Terug
16 juni 2020

PowerSlim Picknick tips

Hierbij geven we je een aantal PowerSlim proof tips en koolhydraatarme recepten voor een lekkere picknick.

Ga lekker de buitenlucht in! Wat dacht je er van om heerlijk uitgebreid (met je gezin) te gaan picknicken? De kunst is om dit goed voor te bereiden, je wilt tenslotte niet dat deze dag in het water valt. En dan niet door de regen, maar door ongenode gasten zoals mieren en wespen, drinken dat omvalt, warme salade en geplette hapjes.

Of doordat je je daarna schuldig voelt omdat je te veel en de verkeerde dingen hebt gegeten. Hierbij geven we je een aantal PowerSlim proof tips en recepten voor een lekker ontspannen dagje in moeder natuur.

Eet smakelijk!

Tips voor de voorbereiding

Als je allemaal lekkere dingen hebt gemaakt, wil je natuurlijk van alles een beetje proeven. Ga van te voren na wat je wilt eten en pas je porties daar op aan. Zo kun je van alles wat pakken zonder dat je daarna eigenlijk te veel gegeten hebt.

De recepten zijn allemaal voor 1 eetmoment in fase 1. Wil je meerdere hapjes eten, wat natuurlijk wel zo lekker is, dan kun je de recepten in meerdere porties verdelen. Snijd je bijvoorbeeld alles in vieren, dan kun je van vier recepten iets kiezen. Nog een voordeel van alles voorbereiden is dat je op de plek van bestemming ook niet meer onhandig je gerechten hoeft klaar te maken.

Tip 1: Mand of koelbox waar alles in kan

Zorg voor een grote picknickmand met koelelementen waar alles in kan, dan heb je tenminste geen lauwe of geplette etenswaren als je op je bestemming aankomt. Doe alles in bakjes die je goed kunt afsluiten, op deze manier kan er ook niks lekken en ontstaat er geen geknoei in de picknickmand. Als je het echt goed wilt doen kun je eerst alles in zilverfolie of plastic wikkelen zodat het beleg van je wrap of sesam lijnzaadbrood netjes op zijn plek blijft zitten.

Tip 2: Drinken

De beste en gezondste keuze is natuurlijk water. Het is lekker om hier wat citroen- en limoenschijfjes, verse munt of komkommer in te doen. Op deze manier heb je heerlijk fris water met een smaakje. Neem ook wat extra flessen mee zodat je bijvoorbeeld je handen even kunt afspoelen.

Tip 3: Gekoeld drinken

Het lekkerste is natuurlijk als je drinken heerlijk koud is. Leg het tenminste 4 uur van te voren in de koelkast dan blijft het langer koel of leg het in de vriezer dan heb je de hele dag koud drinken. Ga je heel ver weg of maak je er een hele lange dag van, dan kun je ook alles in de koelbox doen. Op deze manier blijft het sowieso lekker koud en kan het eten ook niet bederven.

Tip 4: Bekers die dicht zijn tegen de wespen

Neem bekers mee die je kunt afsluiten tegen wespen en vliegjes. Je kunt ook een papieren cupcake vormpje omgekeerd op je glas leggen en hier een rietje doorheen prikken.

Tip 5: Wegwerp borden en bestek

Ouderwetse plastic bordjes en bestek kunnen natuurlijk zeker, maar tegenwoordig kun je ook een biologisch afbreekbare variant kopen. Lekker duurzaam! Neem ook vuilniszakken mee zodat je na de picknick meteen alles kunt weggooien.

Tip 6: Servetjes

Zet je net je tanden in een heerlijk stuk watermeloen, druipt vervolgens al het sap langs je mond naar beneden. Handig als je dan een servetje of wat vochtige doekjes bij de hand hebt. Ook fijn bij plakkerige handen.

Tip: Laat watermeloen en ander fruit nog even achterwege als je in fase 1 zit. Heb je toch zin in iets fruitigs? Maak dan een fruitige waterijslolly van een PowerSlim drank zoals bijvoorbeeld granaatappelblauwe bes, of een yoghurtijsje van een kant-en-klare smoothie zoals de aardbeien of bananen smoothie.

Tip 7: Citronella kaarsjes

Dit is handig om de muggen op afstand te houden als je wat later in de middag gaat. Ook geeft het een leuk sfeertje als het begint te schemeren.

Tip 8: Wegwerpbarbecue

Heerlijk om te barbecueën in de buitenlucht. Bereid alles thuis voor, de stukjes vlees, vis in folie, stukken groene paprika en ui om te grillen en doe alles in een koelbox met veel koelelementen. Je kunt hier gerust een PowerSlim proof maaltijd van maken als je je aan de toegestane hoeveelheden groente en vlees/vis houdt. Je kunt dit het beste thuis alvast voorbereiden.

Tip 9: En niet te vergeten

Ouderwets gezellig op een mooi kleed zitten kan natuurlijk niet missen bij een echte picknick. Neem ook zonnebrandcrème mee en ga op tijd in de schaduw zitten. De brandende zon op jouw lekkere eten doet het geen goed.

Download hier de PowerSlim Picknick tips

Picknick-tips-BE

Back to overview