Winkelwagen
Terug
14 april 2023

Eetdagboekje: 12 weken zomerprogramma

Tijdens het programma heb je 6 eetmomenten per dag, je eet uitgebalanceerd, gevarieerd én lekker. Je vult de PS. food & lifestyle producten aan met o.a. verse groenten, vlees en vis. Maar wat eet je dan preciés op zo'n dag tijdens het 12 weken zomerprogramma? Wij laten het je graag zien!

Tijdens het 12 weken zomerprogramma word je begeleid door een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt. Je leert een koolhydraatarm en eiwitrijk voedingspatroon aan. Door een lage inname van koolhydraten zal jouw lichaam de vetreserves aanspreken als energiebron: je gaat dus vet verbranden. Om je spiermassa te behouden is het van belang dat je wel voldoende eiwitten tot je neemt. Het behouden van je spiermassa zorgt er voor dat je stofwisseling hoog blijft, daarmee voorkom je het jojo-effect.

12 weken lang ontvang je iedere week een compleet voedingsplan met koolhydraatarme recepten en tussendoortjes. Je hebt 6 eetmomenten per dag, je eet uitgebalanceerd, gevarieerd én lekker. Je vult de PS. food & lifestyle producten aan met o.a. verse groenten, vlees en vis. Maar wat eet je dan precies op zo'n dag tijdens het zomerprogramma? Wij laten het je graag zien!

Om je een beeld te geven wat je op een dag eet, hebben we hieronder een voorbeeld dagmenu opgesteld. Dit is dag 7 van week 2, deze week staat in het teken van beweging. Volg je het 12 weken zomerprogramma? Dan lees je in het e-book alles over het belang van beweging!

Week 2: Zondag

Ontbijt: Meerzaden bolletje met ei en avocado

Je begint de dag met een heerlijk, eiwitrijk ontbijtje. Perfect om de dag vol energie te starten!

Voor 1 persoon: Snijd 1 PS. food & lifestyle meerzaden bolletje doormidden en rooster even onder de grill. Snijd 1 gekookt ei en ¼ avocado in partjes. Besmeer een helft van het broodje met 3 tl smeerkaas 20+ en beleg met het ei en de avocado. Bestrooi met wat peper en zout en 1 tl Italiaanse kruiden.

Tip: ook lekker met cottage cheese in plaats van smeerkaas (zoals op de foto!)

Tussendoortje 1: Toffee chocoladekoek 

Het eerste tussendoortje van de dag is een lekkere PS. food & lifestyle toffee chocolade koek uit het variatiedoosje ronde koeken. Echt een tussendoortje om naar uit te kijken, perfect voor bij jouw koffiemomentje!

Lunch: 2x cracker met ham

De heerlijke PS. food & lifestyle crackers zijn vezelrijk met onder andere lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten. Deze crackers bevatten slechts 2,3g koolhydraten per portie van twee crackers. Lekker met 3tl zuivelspread light, 2 plakjes ham, 1 tl kappertjes en een paar blaadjes veldsla. Snijd nog 200g komkommer in plakjes en eet deze er nog los bij om ook je portie groenten binnen te krijgen! 

Tussendoortje 2: Reep Hazelnoot nougat crunch

Een perfect tussendoortje voor de lekkere trek onderweg!

Diner: Varkensfilet met champignons en groene asperges

Zoals regelmatig zeggen: koolhydraatarm eten hoeft niet moeilijk te zijn! Dit recept staat namelijk al in 20 minuten op tafel. Eten je gezinsleden ook mee, en willen zij wél graag aardappeltjes er bij? Geen probleem. Met dit recept kun je de koolhydraatbron gemakkelijk voor jezelf achterwege laten.

Voor 1 persoon: Snijd 200g champignons in stukjes. Verhit een eetlepel roomboter in een pan en braad 120-150g varkensfilet circa 2 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan, leg op een bord en breng op smaak met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Verhit nu de nog 1 el roomboter in de pan en bak 100g groene asperges 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze nog 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de varkensfilet.

Tip: houd je van pittig? Bak dan ook een halve of zelfs de hele rode peper mee met de asperges en de champignons.

Tussendoortje 3: Hot chili minibites

Een heerlijk bakje voor 's avonds op de bank. Deze hartige snack is lekker knapperig en licht pittig. Genieten maar!

Wil jij ook graag het 12 weken zomerprogramma gaan volgen? Maak dan een afspraak bij een coach bij jou in de buurt voor een gratis kennismakingsgesprek. De coach zal je dan alles vertellen over het programma en de begeleiding!

Lees ervaringsverhalen
Linda en Miranda, 35 jaar "We kijken weer trots in de spiegel*"

Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mandy Bijl, 47 jaar "Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!*"

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht