Winkelwagen
Terug
20 juli 2020

De lekkerste koolhydraatarme maaltijdsalades

Met dit stappenplan maak je zelf een heerlijke maaltijdsalade. Onderaan het artikel vind je onze populairste, koolhydraatarme saladerecepten.

De zomer is er perfect voor, maaltijdsalades. Tijdens het diner of als lunch, met vlees, vis of vegetarisch. Je kunt er alle kanten mee op! En maaltijdsalades zijn ideaal om voor te bereiden en mee te nemen.

Om er voor te zorgen dat je salade vullend genoeg is het belangrijk dat de salade voldoende eiwitten bevat, zo ben je lekker lang verzadigd. Met dit stappenplan maak je zelf een heerlijke maaltijdsalade. Onderaan het artikel vind je onze populairste, koolhydraatarme saladerecepten.

Een maaltijdsalade maak je zo

  • Sla
    Neem sla als basis van je salade, bijvoorbeeld ijsbergsla, rucola, verse spinazie of gemengde sla.
  • Groenten
    Geef je salade body met diverse groenten. Bijvoorbeeld tomaatjes, komkommer, geroosterde aubergine en courgette, radijsjes, rode kool, bleekselderij of gebakken champignons.
  • Eiwitten
    Voeg een eiwitbron toe aan de salade zodat je salade een volwaardige maaltijd is. Neem 120-150g vlees of 150-200g vis. Bijvoorbeeld gerookte zalm, garnalen, gebakken of gerookte kip, makreel of biefstukpuntjes. Je kunt ook voor vegetarisch gaan door je eiwitten te halen uit tofu, twee eieren of een PS. food & lifestyle product. Van het PS. food & lifestyle witbrood kun je ook lekkere croutons maken of ga voor een pastasalade met de PS. food & lifestyle penne of fusilli.
  • Smaakmakers
    Vind je je salade nog een beetje saai, voeg dan lekkere smaakmakers toe. Wat dacht je van zure augurken, lente-ui, kappertjes, olijven, avocado, geitenkaas of kiemen.
  • Dressing
    Wanneer je aan het PS. food & lifestyle programma meedoet zul je merken dat een gezonde saladedressing heel gemakkelijk zelf te maken is. Bijvoorbeeld een dressing van mosterd, mayonaise en olijfolie of azijn met peper, zout en verse kruiden. Een pestodressing van olijfolie en gehakte basilicum is ook erg lekker of natuurlijk de honing-mosterddressing van PS. food & lifestyle.

Tip: gebruik je van alle ingrediënten maar een beetje? Bijvoorbeeld een halve paprika of een half bakje champignons. Maak dan meteen twee porties, zo heb je meteen een lekkere lunch of diner voor de volgende dag!

Zit je in fase 3, dan kun je je salade nog lekkerder maken. Bijvoorbeeld met wat vers fruit, gehakte noten, peulvruchten, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, feta of granaatappelpitjes.

De 5 populairste maaltijdsalade recepten

Kip tandoori salade

Fase 1

Kip tandoori salade

Rode bieten salade met feta

Fase 2b

Rode bieten salade feta

Salade met gerookte zalm, ei en avocado

Fase 1

Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado

Fase 1 

Kipsalade champignons avocado

Salade met meloen, rauwe ham en mozzarella

Fase 2a

Salade meloen ham mozarrela

Lees ervaringsverhalen
Leonora van Werven, 54 jaar "Een frisse start: hoe ik 22 kilo verloor en mezelf terugvond*"

Na een moeilijke periode waarin alles wegviel, besloot ik dat ik niet ongezond verder wilde leven. Met PS. food & lifestyle vond ik precies wat ik nodig had: persoonlijke begeleiding, structuur en haalbare weekmenu’s. Ik leerde weer goed voor mezelf zorgen, beter luisteren naar mijn lichaam en mild te zijn voor mezelf. Nu voel ik me energieker, zelfverzekerd en durf ik weer te dromen.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Hilde Vanhoutteghem, 56 jaar uit Menen "Ik weigerde de overgang als excuus te zien voor mijn gewicht*"

Ik had al verschillende diëten geprobeerd, zowel op eigen houtje als met begeleiding van een diëtist. In een paar jaar tijd was ik 10 kilo aangekomen en ik zat gewoon niet lekker meer in mijn vel.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht