Winkelwagen
Terug

Turkse lamspilav

Fase 2A
Turkse lamspilav
schedule70 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees rondom goed aan. Draai het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en laat even fruiten. Blus af met 100 ml hete bouillon. Laat een uur lang afgedekt sudderen. Voeg na 40 minuten de paprika en de tomaat toe aan het vlees. Kook de rijst 15 – 20 minuten in de overige 900 ml vleesbouillon. Giet de rijst af en voeg toe aan het vlees. Goed doorroeren en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Serveer met de gehakte dille.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle rijst
  • 40-50 g mager lamsvlees, in blokjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • ½ tomaat, in blokjes
  • Nootmuskaat
  • Dille, gehakt
  • Zout
  • Peper
Voedingswaarde per persoon
Energie
421 Kcal
Vet 19,8 g
Koolhydraten 17,6 g
Eiwitten 42,0 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Turkse lamspilav
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.