Winkelwagen
Terug

Runderstoofpotje

Fase 1
Runderstoofpotje
schedule165 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook aan en voeg de stukjes magere runderlap toe. Voeg vervolgens de laurier, tijm en tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met de bouillon. Zet het vuur laag met de deksel op de pan en laat 2 uur zacht sudderen. Roer af en toe door en voeg water toe indien nodig. Laat de laatste 30 minuten de zilveruitjes en champignons mee garen. Voeg de laatste 10 minuten de ontbijtkoek toe, door deze over het vlees te verkruimelen. Roer door tot dat het een glad mengsel is. Verwijder het laurierblad voor het serveren.
Tip: Lekker met een fris-zure komkommersalade.
Ingrediënten
  • 1 PS. food & lifestyle ontbijtkoek
  • 40-50 g magere runderlap, in blokjes
  • 100 g champignons, in kwarten
  • 1 el olijfolie
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 2 tl tomatenpuree
  • 3 zilveruitjes
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl verse tijm
  • 1 blaadje laurier
Voedingswaarde per persoon
Energie
368 Kcal
Vet 20,9 g
Koolhydraten 12,5 g
Eiwitten 28,5 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Runderstoofpotje
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.