Winkelwagen
Terug

Romige penne met ham en witlof

Fase 1
Romige penne met ham en witlof
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Kook de penne circa 15-20 minuten in een ruime hoeveelheid water. Snijd de onderkant van de witlof, verwijder de harde kern en snijd daarna in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de witlof toe en roerbak circa 5-7 minuten op hoog vuur. Meng de roomkaas met de citroenrasp en -sap, 25 ml pastakookvocht, wat zout en royaal versgemalen peper. Giet de penne af, roer de reepjes ham, roomkaas, olijven en roergebakken witlof erdoor en warm nog heel even door. Garneer met basilicumblaadjes.
Tip: Vanaf fase 2 kun je het nog afmaken met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle penne
  • 40-50 g ham, in reepjes
  • 1 flinke el roomkaas light
  • 2 stronkjes witlof, in dunne reepjes
  • 1 el gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • ¼ citroen (rasp en sap)
  • Verse basilicum
  • Versgemalen peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
326 Kcal
Vet 16,5 g
Koolhydraten 13,0 g
Eiwitten 29,1 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Romige penne met ham en witlof
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.