Winkelwagen
Terug

Risotto met kip

Fase 1
Risotto met kip
schedule25 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de courgette en de prei toe en bak nog 3-4 minuten mee. Giet de rijst af en voeg toe aan de kip. Voeg de roomkaas, tijm en het citroensap en -rasp toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Maak de risotto af met een handje rucola.
Tip: Vanaf fase 2 is het lekker om deze risotto af te maken met een klein handje geraspte Parmezaanse kaas
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle sojarijst
  • 40-50 g kipfilet in stukjes
  • 2 el roomkaas light
  • 50 g courgette in stukjes
  • 50 g prei in stukjes
  • Handje rucola
  • ½ sjalotje, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • ½ tl gedroogde tijm
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
371 Kcal
Vet 14,9 g
Koolhydraten 14,9 g
Vezels 6,3 g
Eiwitten 43,3 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Risotto met kip
Uw waardering