Winkelwagen
Terug

Rijst masala met kip en broccoli

Fase 1
Rijst masala met kip en broccoli
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Kook de rijst circa 15 minuten in een ruime hoeveelheid water met de kruidenbouillon. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak het komijnzaad en mosterdzaad circa 30 seconden tot de zaadjes openspringen. Voeg dan direct de broccoli, knoflook, gember en de rode peper toe en roerbak alles circa 2-3 minuten op hoog vuur. Roer de garam massala en 100 ml heet water erdoor en laat de broccoli op middelhoog vuur, met een deksel op de pan, beetgaar koken. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de stukjes kipfilet met wat zout, peper en chilipoeder goudbruin en gaar. Voeg de stukjes kip daarna toe aan de broccoli massala. Serveer met de rijst en besprenkel met het citroensap.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle sojarijst
  • 1 tl PS. food & lifestyle kruidenbouillon
  • 40-50 g kipfilet in stukjes
  • 200 g broccoli in roosjes
  • ½ rode peper, fijngesneden en zaadlijst verwijderd
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 cm verse gemberwortel, geraspt
  • ½ tl zwart mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl chilipoeder
  • Sap van een partje citroen
  • Zout
  • Peper
Voedingswaarde per persoon
Energie
397 Kcal
Vet 15,4 g
Koolhydraten 14,2 g
Eiwitten 46,7 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rijst masala met kip en broccoli
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.