Quinoa salade met gegrilde kip
Fase 3
Quinoa salade met gegrilde kip
schedule15 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Marineer de kipfilet met een eetlepel olie en de kruiden naar smaak. Bak de stukjes kip goudbruin en gaar en laat dit even afkoelen. Doe de sla, quinoa en de tomaatjes op een bord. Maak een dressing van een eetlepel olijfolie, citroensap, ansjovis, knoflook, peper en zout en sprenkel over de salade. Leg de lauwwarme kip boven op de salade.
Tip: Bewaar de overgebleven kruiden in een goed afsluitbaar potje.
Ingrediënten
- 120-150 g kipfilet, in stukjes
- 2 opscheplepels gekookte quinoa
- 150 g gemengde sla
- 3 tomaatjes
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 3 ansjovisjes, fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- Kipkruiden
- Zout
- Peper
Kipkruiden
- 1 tl zout
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl koriander
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl zwarte peper
- 1 tl tijm
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl basilicum
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
518 Kcal | |
Vet | 26,7 g |
Koolhydraten | 27,2 g |
Eiwitten | 38,7 g |
Schrijf uw eigen review