Winkelwagen
Terug

Quinoa salade met gegrilde kip

Fase 3
Quinoa salade met gegrilde kip
schedule15 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Marineer de kipfilet met een eetlepel olie en de kruiden naar smaak. Bak de stukjes kip goudbruin en gaar en laat dit even afkoelen. Doe de sla, quinoa en de tomaatjes op een bord. Maak een dressing van een eetlepel olijfolie, citroensap, ansjovis, knoflook, peper en zout en sprenkel over de salade. Leg de lauwwarme kip boven op de salade.
Tip: Bewaar de overgebleven kruiden in een goed afsluitbaar potje.
Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3B
Ingrediënten
  • 120-150 g kipfilet, in stukjes
  • 2 opscheplepels gekookte quinoa
  • 150 g gemengde sla
  • 3 tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 3 ansjovisjes, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Kipkruiden
  • Zout
  • Peper
Kipkruiden
  • 1 tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl zwarte peper
  • 1 tl tijm
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl basilicum
Voedingswaarde per persoon
Energie
518 Kcal
Vet 26,7 g
Koolhydraten 27,2 g
Eiwitten 38,7 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Quinoa salade met gegrilde kip
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.