Pittige nasi met gebakken ei
Fase 1
Pittige nasi met gebakken ei
schedule10 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Blancheer de broccoli circa 3 minuten in kokend water. Bereid de PS. food & lifestyle rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een steelpannetje en roerbak de champignons samen met de broccoli en de Spaanse peper circa 5 minuten. Voeg de rijst, lente ui, sojasaus en naar eigen smaak de zelfgemaakt nasikruiden toe en verwarm al roerend circa 1 minuut. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een eitje. Serveer dit samen met de nasi.
Tip: Bewaar de kruiden in een potje voor een volgende keer.
Ingrediënten
- 1 zakje PS. food & lifestyle sojarijst
- 1 ei
- 100 g champignons, in kwarten
- 100 g broccoli, in kleine roosjes
- ½ lente ui, in dunne ringen
- ½ Spaanse rode peper, in kleine ringetjes
- 1 el Kikkoman sojasaus
- 1 el olijfolie
- ½ el zelfgemaakte nasikruiden
Ingrediënten nasikruiden:
- ½ tl cayennepeper
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl korianderpoeder (katoembar)
- 2 tl komijnpoeder (djinten)
- 1 tl kurkuma (geelwortel)
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl laos (galanga)
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
397 Kcal | |
Vet | 18,7 g |
Koolhydraten | 10,0 g |
Eiwitten | 44,7 g |
Schrijf uw eigen review