Winkelwagen
Terug

Penne kip pesto

Fase 3
Penne kip pesto
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Bereidingswijze pesto: Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine totdat een smeuïge pesto ontstaat. Naar smaak zout toevoegen. Bereidingswijze: Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Kruid de kipreepjes met peper en zout. Verwarm een pan op middelhoog vuur en verhit hierin de olijfolie. Fruit de ui en knoflook en voeg vervolgens de champignons toe. Voeg de kipreepjes toe en bak deze goudbruin. Draai het vuur laag en laat de kip nog circa 3 minuten garen. Giet de pasta af en roer 2 el pesto door de pasta. Schep vervolgens de kip en champignons over de pasta en bestrooi het geheel met pijnboompitjes en geraspte pecorino.
Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3C
Ingrediënten
  • 2-3 opscheplepels gekookte volkoren pasta
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g champignons
  • 120-150 g kipfilet in reepjes
  • ½ ui, fijngehakt
  • 1 el pijnboompitjes
  • Geraspte pecorino
  • Peper
  • Zout
Pesto
  • 25 g basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g pijnboompitjes, geroosterd
  • grof zeezout
  • 25 g versgeraspte pecorino
  • ½ dl goede olijfolie
Voedingswaarde per persoon
Energie
584 Kcal
Vet 29,6 g
Koolhydraten 30,9 g
Eiwitten 45,2 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Penne kip pesto
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.