Winkelwagen
Terug

Oosterse kip met paksoi

Fase 2A
Oosterse kip met paksoi
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Maak een marinade van de sojasaus, rijstazijn, citroensap, gember, knoflook, peper en zout. Wrijf de kip in met de marinade. Dek af en laat dit minimaal 15 minuten staan. Laat de kipfilet uitlekken in een zeef en bewaar de marinade in een kommetje. Verhit de kokosolie in een koekenpan fruit de ui totdat deze glazig ziet. Houd de even ui apart. Bak de stukjes kipfilet op hoog vuur in circa 2 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur laag en voeg de overgebleven marinade toe. Keer regelmatig om en laat in circa 7-10 minuten gaat worden. Roerbak de laatste 3-5 minuten de ui, paprika en de paksoi mee. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Ingrediënten
  • 120-150 g kipfilet, in stukjes
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 100 g paksoi, grof gesneden
  • ½ ui, grof gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 el kokosolie
  • 1 el rijstazijn
  • 2 tl citroensap
  • 1 cm geraspte gember
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
289 Kcal
Vet 12,4 g
Koolhydraten 10,1 g
Eiwitten 31,4 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oosterse kip met paksoi
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.