Mediterraan broodje waldorfsalade
Fase 2B
Mediterraan broodje waldorfsalade
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Maak een dressing door de Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd en de azijn goed met elkaar te mengen. Voeg de bladpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de bleekselderij met de waterkers, rucola, walnoten, appel en de blokjes ham met elkaar. Meng daarna met de dressing en vul het broodje met de waldorfsalade. Salade over? Eet deze er dan los bij.
Tip: In plaats van appel kun je ook partjes mandarijn gebruiken.
Ingrediënten
- 1 PS. food & lifestyle Mediterraan broodje
- 40-50 gekookte ham in blokjes
- 2 stengels bleekselderij in halve maantjes
- 2 handjes rucola
- ½ groene appel in hele dunne reepjes
- ¼ bakje waterkers
- 3 walnoten, grof gehakt
- ½ el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt 5% vet
- 1 el Dijon mosterd
- 4 takjes bladpeterselie, fijngehakt
- 1 el rode wijnazijn (mag ook witte wijnazijn)
- Peper
- Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
368 Kcal | |
Vet | 20,5 g |
Koolhydraten | 18,7 g |
Eiwitten | 24,4 g |
Schrijf uw eigen review