Bereiding
Snijd alle groentes in kleine stukjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2-3 minuten. Voeg de tartaar toe en bak rul en gaar. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout en voeg de Italiaanse kruiden en de cayennepeper toe. Voeg de groentes toe en bak 3 minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes en 1 blikje water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en breek ondertussen de lasagnebladen in stukjes in de pan. Roer goed door zodat alle lasagnebladen onderstaan. Laat met de deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes pruttelen. Vind je de saus te nat? Laat dan nog even zonder deksel inkoken. Schep de lasagne in een diep bord, verbrokkel de geitenkaas eroverheen en garneer met de verse basilicum.
Tip: Houd je niet van geitenkaas? Kies dan voor roomkaas light. Vanaf fase 2 kun je gaan voor geraspte 30+ kaas of Parmezaanse kaas. Doe de lasagnette dan even in ovenbestendig schaaltje en zet nog even op de grillstand in de oven zodat de kaas kan smelten.
Ingrediënten
- 1 doosje PS. food & lifestyle lasagne
- 150 g rundertartaar
- 100 g verse geitenkaas
- Blikje (400 g) tomatenblokjes
- 50 g courgette
- 50 g bleekselderij
- 50 g groene paprika
- 50 g champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 blokje runderbouillon
- ½ el Italiaanse kruiden
- 1 tl cayennepeper
- Bosje verse basilicum
- Peper
- Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
216 Kcal | |
Vet | 12,2 g |
Koolhydraten | 8,9 g |
Vezels | 2,5 g |
Eiwitten | 19,4 g |
Schrijf uw eigen review