Winkelwagen
Terug

Kipspiesjes met salade van champignons en tomaat

Fase 1
Kipspiesjes met salade van champignons en tomaat
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Snijd de kipfilet en tomaat in stukken, de champignons in partjes en hak de gember en knoflook fijn. Maak een marinade van de sojasaus, gember, knoflook en een halve eetlepel olijfolie en laat de kipfilet hier minimaal 10 minuten in marineren. Rijg de kipfilet aan de spiezen, verhit een koekenpan en bak hierin de kipspiesjes gaar. Verhit nog een koekenpan en bak daarin de champignons gaar in de overgebleven olijfolie. Maak ondertussen een dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Verdeel de ijsbergsla over een bord samen met de tomaat en champignons. Besprenkel met de dressing en serveer naast de kipspiesjes.
Tip: Vanaf fase 3 lekker met zelfgemaakte satésaus op basis van 100% pure pindakaas.
Ingrediënten
  • 120-150 g kipfilet
  • 25 g ijsbergsla
  • 70 g tomaat
  • 100 g champignons
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 cm gember
  • ½ teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
Dressing
  • 1 el Griekse yoghurt 0% vet
  • ½ teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
344 Kcal
Vet 15,5 g
Koolhydraten 6,6 g
Vezels 3,0 g
Eiwitten 42,4 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kipspiesjes met salade van champignons en tomaat
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.