Winkelwagen
Terug

Kiprollade met geroosterde groenten

Fase 1
Kiprollade met geroosterde groenten
schedule60 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185 °C. Meng een halve eetlepel olijfolie met de helft van de fijngehakte knoflook en verse kruiden en wrijf de kiprollade hiermee in. Bestrooi met peper en zout. Verhit de roomboter in een pan en braad de kiprollade rondom goudbruin. Zet vervolgens voor circa 45 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de groenten in grove stukken en leg samen met de overgebleven knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet na 20 minuten de bakplaat bij de kiprollade in de oven en laat nog 20-25 minuten mee roosteren. Schep de groenten regelmatig om. Laat de rollade vervolgens 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Maak ondertussen de dressing door de magere platte kaas te mengen met de overgebleven verse kruiden, citroensap en peper en zout. Snijd de kiprollade in plakjes en serveer met de groenten en kruidige dip.
Ingrediënten
  • 120-150 g kiprollade
  • 50 g venkel
  • 50 g tomaat
  • 25 g aubergine
  • 25 g courgette
  • 1 tl citroensap
  • 2 el magere platte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • ½ el roomboter
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
394 Kcal
Vet 26,8 g
Koolhydraten 7,8 g
Vezels 2,7 g
Eiwitten 29,2 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kiprollade met geroosterde groenten
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.