Winkelwagen
Terug

Groene komkommergazpacho

Fase 1
Groene komkommergazpacho
schedule145 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Snijd de komkommer in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook en de ui zachtjes aan. Voeg de komkommer toe en bak even mee. Giet de bouillon erbij en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de room en de verse kruiden toe en warm nog even kort door. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Laat buiten de koelkast afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast zodat de gazpacho goed koud kan worden.
Tip: Lekker met geroosterd PS. food & lifestyle brood, grissini oregano of het meerzaden bolletje met wat gerookte zalm om er een volwaardige maaltijd van te maken.
Ingrediënten
  • 125 ml PS. Food & lifestyle kruidenbouillon
  • 300 g komkommer
  • ¼ ui
  • ½ teentje knoflook
  • 2 el kookroom light
  • 1 tl citroensap
  • ½ el olijfolie
  • 2,5 g verse basilicum
  • 2,5 g verse dille
Extra
  • Staafmixer
Voedingswaarde per persoon
Energie
124 Kcal
Vet 8,1 g
Koolhydraten 8,0 g
Vezels 2,4 g
Eiwitten 2,9 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Groene komkommergazpacho
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.