Winkelwagen
Terug

Glutenvrije wolkenbroodjes

Fase 2B
Glutenvrije wolkenbroodjes
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het eiwit in een vetvrije schaal en de eidooiers in een andere schaal. Klopt het eiwit stijf met een mespuntje zout. Mix het eigeel met de cottage cheese en bakpoeder tot een luchtig geheel. Spatel de eidooiers door het stijfgeklopte eiwit. Schep vervolgens 10 hoopjes op het bakpapier van de bakplaat. Bestrooi de wolkenbroodjes met maanzaad en bak ze in circa 20 minuten goudbruin in de oven. Laat de wolkenbroodjes afkoelen en besmeer met de PS. food & lifestyle aardbeienjam. Het recept is gebaseerd op 10 broodjes. De voedingswaardes zijn berekend voor twee wolkenbroodjes, dat één eetmoment voor één persoon vormt.
Tip: Gebruik ook eens andere pitten of zaden zoals chiazaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten etc. en/of bestrooi de glutenvrije wolkenbroodjes met verse kruiden voor een intense smaakbeleving.
Ingrediënten
  • PS. food & lifestyle aardbeienjam
  • 3 eieren, gesplitst
  • 75 g cottage cheese
  • ¼ tl bakpoeder
  • 1 el maanzaad
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
67 Kcal
Vet 4,4 g
Koolhydraten 0,5 g
Eiwitten 6,3 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glutenvrije wolkenbroodjes
Uw waardering