Winkelwagen
Terug

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Fase 1
Geschnetzeltes van romige kip en champignons
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Snijd de kipfilet en komkommer in stukjes en de champignons in kwarten. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de peterselie grof. Maak de dressing van de olijfolie, mosterd en azijn en zet even apart. Doe de inhoud van het zakje rösti en de helft van de knoflook in de shakebeker, meng met 75 ml water en schud goed. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin één rösti in circa 6-7 minuten gaar. Tussendoor regelmatig omkeren en platdrukken. Verhit de olijfolie in een andere pan en fruit de rest van de knoflook 1-2 minuten. Voeg de kip toe, breng op smaak met peper en zout en bak goudbruin en gaar. Voeg de champignons toe en bak 3-4 minuten mee en breng ook op smaak met peper en zout. Voeg de kookroom, het citroensap en de helft van de peterselie toe en warm nog even door. Leg de rösti op een bord en verdeel hier het kipmengsel overheen. Garneer met de overige peterselie. Maak een salade van de sla en komkommer, besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle rösti
  • 40-50 g kipfilet
  • 150 g champignons
  • 100 g komkommer
  • 25 g gemengde sla
  • ¼ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kookroom light
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 2 g platte peterselie
  • Peper
  • Zout
Dressing:
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Dijon mosterd
  • ½ tl azijn
Voedingswaarde per persoon
Energie
390 Kcal
Vet 23,8 g
Koolhydraten 7,8 g
Vezels 6,1 g
Eiwitten 32,7 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geschnetzeltes van romige kip en champignons
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.