Geroosterde volkoren boterham met tonijn-bleekselderijsalade en limoenmayonaise
Fase 2B
Geroosterde volkoren boterham met tonijn-bleekselderijsalade en limoenmayonaise
schedule15 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Rooster de sneetjes brood. Meng ondertussen de mayonaise goed met de limoenzest en -sap. Meng vervolgens de tonijn met de bleekselderij en wat peper en zout. Beleg de boterham met de spinazie, rucola, tonijn-bleekselderijsalade en de schijfjes tomaat. Breng eventueel nog extra op smaak met wat peper. Serveer met de limoenmayonaise.
Tip: Het is ook lekker om de limoenmayonaise van tevoren door de tonijn-bleekselderijsalade te mengen.
Ingrediënten
- 150-200 g tonijn uit blik op waterbasis
- 2 sneetjes volkoren brood
- 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
- 1 tomaat in schijfjes
- Handje verse spinazie
- Handje rucola
- 1 el mayonaise
- 1 tl limoenzest (geraspte schil)
- 1 tl limoensap
- Peper
- Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
403 Kcal | |
Vet | 10,4 g |
Koolhydraten | 27,8 g |
Eiwitten | 46,3 g |
Schrijf uw eigen review