Gehaktballetjes met tzatziki
Fase 1
Gehaktballetjes met tzatziki
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 4 personen
Bereiding
Meng de tartaar met het fijngesneden sjalotje, bouillonpoeder, peper, zout en eventueel sambal. Draai balletjes ter grootte van soepballetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes circa 5 minuten. Serveer met de tzatziki.
Bereidingswijze tzatziki:
Meng de magere kwark met de komkommerrasp en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes
- 200 g rundertartaar
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 tl bouillonpoeder
- 1 tl sambal (eventueel)
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout
Tzatziki
- 200 g magere kwark
- ¼ komkommer, geschild, geraspt en uitgelekt
- 1 teen knoflook, geperst
- Peper
- Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
122 Kcal | |
Vet | 5,4 g |
Koolhydraten | 4,5 g |
Eiwitten | 13,8 g |
Schrijf uw eigen review