Winkelwagen
Terug

Gegrilde zalmsalade met komkommer en grapefruit

Fase 2A
Gegrilde zalmsalade met komkommer en grapefruit
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Laat een grillpan goed heet worden. Smeer de zalm in met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de zalm om en om tot de gewenste gaarheid. Snijd ondertussen de komkommer en de grapefruit in halve plakjes en de olijven in ringetjes. Houd 1 partje grapefruit apart voor de dressing. Maak een dressing door de rest van de olijfolie te mengen met het sap van het partje grapefruit, de appelazijn en peper en zout. Verdeel de sla, komkommer, grapefruit en de olijven over het bord. Besprenkel de salade met de dressing en serveer met de gegrilde zalm.
Tip: Vanaf fase 3 kun je aan deze salade eventueel wat quinoa toevoegen.
Ingrediënten
  • 150-200 g zalmfilet
  • 100 g gemengde sla
  • 150 g komkommer
  • ½ grapefruit
  • 1 ½ el olijfolie
  • 1 tl appelazijn
  • 5 zwarte olijven
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
509 Kcal
Vet 35,2 g
Koolhydraten 10,0 g
Vezels 6,0 g
Eiwitten 33,5 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gegrilde zalmsalade met komkommer en grapefruit
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.