Winkelwagen
Terug

Gebakken zalm met broccoli, avocado en yoghurt-basilicumsaus

Fase 1
Gebakken zalm met broccoli, avocado en yoghurt-basilicumsaus
schedule25 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Stoom de broccoli, met een beetje zout, in circa 10-12 minuten beetgaar. Bestrooi de zalm met een beetje zout, peper en tijm. Verhit de olie in een pan en bak de zalm aan beide kanten circa 3 minuten tot de gewenst gaarheid is bereikt. Meng de yoghurt met de mayonaise, knoflook en de basilicum. Meng alles door elkaar en breng verder op smaak met het citroensap en wat peper en zout. Serveer de zalm met de broccoli, avocado en de yoghurt-basilicumsaus.
Tip: Vanaf fase 3A kun je op het laatst wat tuinerwten mee stomen (of koken) met de broccoli. Geeft een lekker knapperige en frisse bite aan het gerecht.
Ingrediënten
  • 120-150 g verse zalm
  • 2 el Griekse yoghurt 0% vet
  • 200 g broccoli in roosjes
  • ¼ avocado
  • ½ el mayonaise
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl vers citroensap
  • Paar blaadjes verse basilicum, fijngehakt
  • ½ tl tijm
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
468 Kcal
Vet 33,8 g
Koolhydraten 5,1 g
Eiwitten 32,0 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gebakken zalm met broccoli, avocado en yoghurt-basilicumsaus
Uw waardering