Winkelwagen
Terug

Curry met kip, broccoli, bloemkool en tomaat

Fase 1
Curry met kip, broccoli, bloemkool en tomaat
schedule35 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de currypasta door de ingrediënten met elkaar te mengen in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Verhit de kokosolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper, zout en de garam masala kruiden. Kook de broccoli en bloemkool beetgaar in ruim water en het halve bouillonblokje. Giet de rijst af en voeg deze samen met twee eetlepels currypasta toe aan de kip. Voeg de kookroom, platte kaas, broccoli, bloemkool, lente-ui en de tomaat toe. Warm nog even goed door en breng eventueel nog extra op smaak met wat peper en zout.
Tip: De rest van de currypasta kun je (in een goed afgesloten bakje of potje) 2 à 3 weken in de koelkast bewaren.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle sojarijst
  • 40-50 g kipfilet in stukjes
  • 1 el kookroom light
  • 1 el magere platte kaas
  • 100 g groente (bloemkool, broccoli en tomaat) in stukjes
  • ½ lente-ui in ringen
  • 2 el zelfgemaakte currypasta*
  • ½ el kokosolie
  • ½ bouillonblokje
  • ½ tl garam masala kruiden
  • Peper
  • Zout
Zelfgemaakte currypasta
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 3 cm gember, grof gesneden
  • 1 rode peper, grof gehakt
  • ½ tl koriander
  • 1 tl citroenrasp
  • 50 ml olijfolie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl garam masala kruiden
  • Extra: keukenmachine of staafmixer
Voedingswaarde per persoon
Energie
343 Kcal
Vet 13,4 g
Koolhydraten 12,0 g
Vezels 6,5 g
Eiwitten 42,7 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Curry met kip, broccoli, bloemkool en tomaat
Uw waardering