Winkelwagen
Terug

Courgettegeitenkaaswaaier & citroenrisotto met salieboter

Fase 2A
Courgettegeitenkaaswaaier & citroenrisotto met salieboter
schedule45 min. bereiden
peopleVoor 4 personen
Bereiding
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de rijst circa 15 minuten. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Besmeer een schijfje courgette met ongeveer een theelepel geitenkaas. Doe hier een plakje tomaat tegenaan en leg deze in de ovenschaal. Herhaal deze stap totdat de ingrediënten op zijn. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de takjes rozemarijn en tijm eroverheen. Verhit vervolgens een eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de blaadjes salie tot ze knapperig zijn. Serveren: Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgette-geitenkaaswaaier in 15-20 minuten gaar. Verhit de rest van de roomboter in de pan en fruit de knoflook en de ui zachtjes aan. Voeg de rijst toe en warm even goed door. Rasp de schil van de citroen en voeg dit samen met de crème fraîche en het bouillonpoeder toe aan de rijst en meng goed door elkaar. Verkruimel de salieblaadjes over de risotto.
Ingrediënten
  • 2 zakjes PS. food & lifestyle sojarijst
  • 1 tl kruidenbouillon
  • 250 g verse geitenkaas
  • 2 el crème fraîche light
  • 2 courgettes in schijfjes
  • 6 tomaten in schijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el roomboter
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes verse salie, blaadjes gerist
  • 1 tl kruidenbouillon
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
382 Kcal
Vet 20,2 g
Koolhydraten 21,0 g
Vezels 5,7 g
Eiwitten 28,6 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Courgettegeitenkaaswaaier & citroenrisotto met salieboter
Uw waardering