Buddhabowl met kikkererwten, pecannoten en granaatappelpitjes
Fase 2C
Buddhabowl met kikkererwten, pecannoten en granaatappelpitjes
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en rooster ze vervolgens 30 minuten in de oven. Verdeel ondertussen de veldsla, radicchio, avocado, bloedsinaasappel en kaki in een kom. Voeg de, geroosterde kikkererwten, pecannoten en granaatappelpitjes toe. Klop een dressing van de olijfolie en sojasaus en besprenkel de salade hiermee.
Tip: Voeg eventueel extra eiwitten toe, zoals (gerookte) kip, in sesamolie gemarineerde tofu of zalm.
Ingrediënten
- 1 halve avocado in plakken
- 1 halve bloedsinaasappel in plakken
- Granaatappelpitjes van een halve granaatappel
- 1 halve kakifruit in plakken
- 50 g veldsla
- 50 g radicchio (rode sla)
- 50 g kikkererwten
- 1 handje pecannnoten
- 1 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- ½ el sojasaus
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
636 Kcal | |
Vet | 47,8 g |
Koolhydraten | 33,6 g |
Vezels | 12,6 g |
Eiwitten | 10,6 g |
Schrijf uw eigen review