Winkelwagen
Terug

Broccoli-prei soep met krokante rauwe ham

Fase 1
Broccoli-prei soep met krokante rauwe ham
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes, de prei en lente-ui in ringen, de rode ui in grove stukken en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui. Voeg de broccoli en prei toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg het bouillonpoeder en circa 250 ml water toe tot de groenten onder water staan. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen een droge pan en bak de rauwe ham krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer tot er een gladde soep ontstaat. Roer de kookroom door de soep en garneer met de lente-ui en rauwe ham. Breng op smaak met peper. Eet het gekookte ei er los naast.
Ingrediënten
  • 40-50 g rauwe ham
  • 1 gekookt ei
  • 1 tl PS. food & lifestyle kruidenbouillon
  • 1 el kookroom light
  • 100 g broccoli
  • 50 g prei
  • ½ lente-ui
  • ¼ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ½ el olijfolie
  • Versgemalen peper
Voedingswaarde per persoon
Energie
347 Kcal
Vet 24,9 g
Koolhydraten 7,3 g
Vezels 5,8 g
Eiwitten 20,7 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Broccoli-prei soep met krokante rauwe ham
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.