Bonensalade met lente-ui
Fase 2C
Bonensalade met lente-ui
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Kook of stoom de sperziebonen in 15-20 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Maak ondertussen de dressing door de olijfolie te mengen met de witte wijnazijn en de peterselie. Snijd de sperziebonen in stukjes en meng met de bonen en de lente ui. Maak af met de dressing en breng eventueel nog op smaak met een beetje peper en zout.
Tip: Let op: dit is een bijgerecht. Lekker met tonijn, zalm of makreel.
Ingrediënten
- 1 opscheplepel bonen (uit blik naar keuze: bijvoorbeeld kidney- of borlottibonen)
- 200 g sperziebonen
- 2 stengels lente-ui in ringen
- 1 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- ½ el platte peterselie, fijngehakt
- Peper
- Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
283 Kcal | |
Vet | 11,3 g |
Koolhydraten | 26,0 g |
Eiwitten | 12,0 g |
Schrijf uw eigen review