Bloemkoolstamp met pittige tofu
Fase 1
Bloemkoolstamp met pittige tofu
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Kook of stoom de bloemkoolroosjes in circa 15 minuten gaar. Laat ondertussen de tofu goed uitlekken, dep droog en snijd in blokjes. Verhit de olie in een wokpan en roerbak de blokjes tofu samen met de sojasaus en de sambal circa 6-8 minuten knapperig bruin. Giet de bloemkool af en prak fijn met een vork. Meng met de gesmolten roomboter, koriander, zout en peper. Serveer met de blokjes tofu en garneer eventueel nog met een beetje koriander.
Tip: -
Ingrediënten
- 120-150 g tofu
- 100 g bloemkool
- ½ el olijfolie
- 1 el ongezouten roomboter, gesmolten
- 1 el Kikkoman sojasaus
- ½ tl sambal oelek
- 1-2 tl verse koriander
- Zout en peper
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
289 Kcal | |
Vet | 22,1 g |
Koolhydraten | 17,0 g |
Eiwitten | 17,0 g |
Schrijf uw eigen review