Andijviesalade met gegrilde kip
Fase 2A
Andijviesalade met gegrilde kip
schedule10 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Wrijf de kip in met de olie en de kipkruiden. Laat ongeveer 10 minuten afgedekt in de koelkast staan. Was en snijd ondertussen de andijvie, champignons, tomaat, paprika en de ui. Laat een grillpan goed warm worden en gril de kip rondom goudbruin en gaar. Verdeel alle groentes op een bord. Snijd de kip in stukjes en verdeel over de salade. Lekker met een beetje PS. food & lifestyle mosterd dille dressing.
Tip: Bewaar de kruiden in een goed afsluitbare pot voor de volgende keer.
Ingrediënten
- 120-150 g kipfilet
- 75 g andijvie, grof gesneden
- 4-5 champignons, in schijfjes
- 1 tomaat, in stukjes
- ¼ rode paprika, in dunne reepjes
- ½ rode ui, in ringen
- 1 el olijfolie
- 2 tl kipkruiden
Kipkruiden
- ½ tl marjolein
- ½ tl oregano
- ½ tl dragon
- ½ tl salie
- ½ tl rozemarijn
- ½ tl tijm
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
282 Kcal | |
Vet | 13,1 g |
Koolhydraten | 7,0 g |
Eiwitten | 31,4 g |
Schrijf uw eigen review