Winkelwagen
Terug

38 jaar

"Slank en stralend de zomer in*"

Al mijn hele leven worstel ik met de kilo’s. Met wisselend succes, helaas ook steeds met het gekende jojo-effect. De laatste twee jaar bewoog ik ook steeds minder, vanwege gezondheidsklachten, waardoor het cijfer op de weegschaal steeds meer de verkeerde kant uitging. Wat ik ook deed, het leek maar niet te lukken om echt af te vallen. 

De lockdown in het voorjaar van 2020 was de spreekwoordelijke druppel. Ondanks alle pogingen die ik zelf ondernam en hoe streng ik ook voor mezelf was, zag ik mezelf steeds zwaarder en ongelukkiger worden. Aan het einde van de lockdown had ik het helemaal gehad, ik voelde me echt slecht in mijn vel.

Lichaamsanalyse

Ik nam contact op met Wenneke, diëtiste en PS. food & lifestyle coach bij mij in de buurt, want alleen zag ik het niet meer zitten. Door de lockdown was het eerste contact telefonisch, maar ik had er meteen een goed gevoel bij.

Tijdens het intakegesprek ging ik ook op de weegschaal voor een lichaamsmeting. Ik wist al wel dat mijn gewicht niet zo goed was, maar het zwart op wit zien staan en vooral de verhoudingen vet, vocht en spieren vond ik best confronterend. Het besef dat het getal op de weegschaal niet alles zegt maar dat je verder moet kijken naar de samenstelling van je gewicht is wel iets dat ik meeneem. In het verleden was ik erg gefixeerd op het getal op de weegschaal terwijl dat helemaal niets zegt over hoe gezond je wel of niet bent. Een goede verhouding en gezonde levensstijl zijn nu des te belangrijker voor mij.

Een koolhydraatarm eetpatroon

Meteen na de lockdown ben ik gestart met het PS. food & lifestyle programma, met als doel zeker 5 kilo afvallen. Die eerst 5 kilo ging heel vlot. En wat voelde ik me fit en energiek! Dus besloot ik om mijn doel bij te stellen en gerust nog enkele kilootjes meer achter me te laten. Het lukte me wonderwel.

Al snel had ik door dat het niet enkel overleven was op shakes en aftellen naar de einddatum. Een koolhydraatarm eetpatroon is niet alleen makkelijker dan ik dacht maar ook heel lekker! Er is zoveel keuze in het gamma, dat ik na een tijdje zelf niet meer door had dat ik anders at dan mijn gezinsleden. Door de vele opties kan ik goed afwisselen en ontdek ik steeds weer wat lekkers om te maken. Ook de combinatie met mijn werk en gezin is perfect haalbaar.  

De melkchocolade chunk is ondertussen echt mijn favoriet geworden. Deze lekkernij houdt me weg van ander zoet!

De hulp van mijn coach

Natuurlijk heb ik ook wel eens eventjes op een ‘plateau’ vastgehangen, de weegschaal wou plots niet meer dalen. Dat viel niet toevallig samen met een stressfactor in mijn leven. Mijn coach gaf me het inzicht wat stress met mijn lichaam doet. Geen wonder dus dat de lockdown zulke impact had op mijn weegschaal.

Mijn PS. food & lifestyle coach stond gedurende de hele rit aan mijn zijde, ook op de moeilijke momenten. En niet enkel met goede (voedings)raad, maar ook met een luisterend oor. Ze bekijkt het gehele plaatje en zoekt mee naar oplossingen, om zo ook op mentaal en emotioneel vlak sterker te staan in mijn gewichtsverlies. 

Ondertussen kan ik trots meedelen dat ik reeds 15kg ben vermagerd, maar bovenal dat het weer fijn is om blij en energiek in het leven te staan

Hoe gaat het nu?

Ik begrijp nu beter hoe mijn lichaam werkt en slaag ik erin om de balans te houden. En ja ik eet af en toe een chocolaatje of eens frietjes maar dan als bewust genietmomentje. Ervoor en erna let ik dan weer even extra op en zo slaag ik er toch in om de weegschaal en mijn gezondheid in balans te houden met mijn sociaal leven.

En als het even wat moeilijker is of ik zie het de verkeerde kant uitgaan, dan staat Wenneke steeds klaar en passeer ik nog eens even. Dan zetten we samen weer de puntjes op de i en ik kan ik weer vol goede moed de draad opnemen. Het is fijn dat ik steeds die back-up heb en het niet alleen moet doen.

De zomer is in zicht en ik heb er heel veel zin in om eindelijk weer kleedjes te kunnen dragen! 

 

Zoek een coach

Maak nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor
Chantal Verhoeven, 48 jaar "Duidelijk, smakelijk, gevarieerd én goed vol te houden*"

De begeleiding van mijn PS. food & lifestyle coach had ik echt nodig. Zij zorgde ervoor dat ik gemotiveerd bleef, had goede tips en luisterde echt naar mij.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Natalie Leenstra-Drost, 48 jaar "Ik heb nog nooit zo lekker gegeten als afgelopen jaar!*"

Gelukkig bestaat het programma niet uit maaltijd vervangende shakes, en kan je eigenlijk best ‘normaal’ eten, waaronder ook lekkere repen als tussendoortje.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer