Winkelwagen
Terug

54 jaar

"Na de zomervakantie zat ik niet goed in mijn vel*"

“Na mijn zomervakantie van 2022 was ik niet blij met wat ik in de spiegel zag. Mijn gewicht was inmiddels zo toegenomen dat ik niet goed meer in mijn vel zat. Daarnaast maakte ik me zorgen over het risico wat het overgewicht op mijn gezondheid zou kunnen hebben.

Ik begon in augustus te letten op mijn eten en maakte gezondere keuzes. Hierdoor viel ik 4 kilo af, maar dit stagneerde al snel. Ik kwam tot de conclusie dat ik iets moest gaan kiezen wat bij mij past: iets wat structuur geeft, duidelijk is en goed vol te houden.

 

Het PS. food & lifestyle programma

Een collega van me was goed afgevallen met het PS. food & lifestyle programma. Ik heb dit van de zijlijn gevolgd en mij fascineerde het dat ze zo goed afviel terwijl ze gewoon lekker kon eten.

In oktober besloot ik om op zoek te gaan naar een PS. food & lifestyle coach bij mij in de buurt. Tijdens het kennismakingsgesprek kreeg ik duidelijke uitleg over het programma en samen hebben we een haalbaar streefgewicht als doel gesteld.

De volgende dag ben ik meteen van start gegaan. De eerste week begin je met het starterspakket, met een bijbehorend weekmenu. Ik vond het heel fijn om een duidelijke leidraad te hebben, en vooral: geen gedoe met calorieën tellen. Het programma geeft structuur en is heel goed vol te houden. Precies waar ik naar op zoek was!

Vind een coach in de buurt

 

Koolhydraatarm én lekker eten

Tijdens het programma van PS. food & lifestyle leer je een koolhydraatarm eetpatroon aan. Doordat je weinig koolhydraten binnenkrijgt, gaat je lichaam op zoek naar een andere energiebron: namelijk je vetmassa. En zo schakelt je lichaam dus over op de vetverbranding.

Na jaren zoeken heb ik eindelijk iets gevonden dat bij mij past en goed vol te houden is. Het was voor mij een eyeopener dat mijn lichaam zo goed reageert op minder koolhydraten. Ik heb geen rijst, aardappels of pasta nodig om heerlijk te eten. 

Ik heb nu ook geleerd om de verpakking van een product te lezen. Producten waarvan ik dacht dat ze gezond waren, bevatten vaak onnodige suikers. Ik maak nu veel bewustere keuzes.

 

Zet jezelf op 1!

Bij de start kreeg ik een mooie kaart met de tekst: “Ik zet mijzelf op nummer 1. Let’s go!“. Dat had ik nodig. Als moeder van vier kinderen, werkzaam als verpleegkundige, is dat niet iets wat bij mij past. Maar nadat ik de stap had genomen om aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl, had ik die uitspraak nodig.

Welke tip ik aan anderen zou willen meegeven? Stel niet uit, tot maandag, tot na de feestdagen. Maar start NU. Je mag jezelf best eens op nummer 1 zetten, daar doe je niemand mee tekort. 

“Je mag jezelf best eens op nummer 1 zetten!”

Coaching: precies wat ik nodig had

Mijn coach is al die tijd een positieve factor geweest. Natuurlijk ben ik degene die kilo’s wilde verliezen, maar zij liep met me mee in dit proces en dat maakte me sterk. Ze gaf me uitleg, hielp me wanneer ik iets moeilijk vond of beantwoorde even vlug een praktische vraag via Whatsapp. Ze was er voor me. En dat was precies wat ik nodig had!

Een paar dagen nadat ik gestart was stuurde ze me: ‘Hoe zijn de eerste dagen gegaan?’. Daar was ik zo blij mee. Het gaf me steun en ik wist dat ze er was om mij te helpen.

“Iedere week een weegmoment en even bijpraten heeft mij enorme houvast gegeven”

Ik vond de persoonlijke begeleiding heel waardevol. Mijn coach gaf me praktische tips maar stond ook voor me klaar als het wat minder ging. Toen ik even iets minder afviel, vroeg ze me dagelijks mijn eetdagboekje te sturen. En gaf me vervolgens tips wat ik anders kon doen.

 

Een manier die bij me past

Eerder vond ik het lastig om een gezond eetpatroon in te passen in mijn dagelijkse leven. Dat was nu niet het geval. De producten zijn lekker en gemakkelijk. Daarnaast was ik zo blij dat ik geen calorieën meer aan het tellen was. Deze manier van eten past bij mij. Het zorgt er voor dat ik gewicht verlies en me fit voel.

Op de website van PS. food & lifestyle staan allerlei lekkere recepten, maar ook succesverhalen. Die ik af en toe nodig had als stimulans om door te zetten.

 

Wat heb je bereikt?

Door het programma, te sporten en de enthousiaste begeleiding van mijn PS. food & lifestyle coach ben ik inmiddels nog 21 kg afgevallen. Ik zit zelfs onder het streefgewicht dat we in oktober voor ogen hadden. Ik ben ontzettend blij dat ik de zomer in ben gegaan met in totaal 25 kg minder lichaamsgewicht. Want wat is het fijn weer goed in mijn vel te zitten!

“Ik voel me fit en ben zo blij met wat ik heb bereikt!”

Voorheen dacht ik: ‘Ik start na de feestdagen’. Maar nu ben ik in oktober gestart en dit heeft ervoor gezorgd dat ik voor de meivakantie op mijn streefgewicht was. Stel niet uit maar start nu, je bent het waard!

Vind een coach in de buurt

Mijn gewicht behouden

Ook nu ik mijn streefgewicht bereikt heb, gaat het goed. Dit komt omdat ik vertrouwen heb in deze manier van eten. Ik weet wat ik moet doen, daar heb ik voldoende handvatten voor gekregen. Die kennis geeft een veilig gevoel. 

Ik weet zeker dat het me gaat lukken om dit te behouden, en niet terug zal gaan naar mijn oude gewicht. En als er een paar kilo bijkomt, dan is dat te overzien en weet ik hoe ik die kan aanpakken. Ik heb voor mezelf een grens waar ik niet meer overheen wil, en dat voelt goed.”

 

In 4 weken weer gezond van start!

Wil jij net als Patricia ook weer een gezonde start maken na jouw zomervakantie? Start nu met het PS. food & lifestyle programma.

Wat kun je verwachten?

  • 4 Complete weekmenu’s met makkelijke recepten
  • Koolhydraatarme producten
  • Persoonlijke begeleiding
  • Tips voor een gezonde levensstijl
  • Motiverende challenges
  • Handige PS. food & lifestyle app

 

Start nu!

Vind een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer