Kitty Appelman 53 jaar

Ik wilde nog één poging wagen. Voor mezelf*

PowerSlimmer in the picture

PowerSlimmer in the picture: Kitty. Een aantal weken geleden verwelkomden we PowerSlimmer Kitty op ons hoofdkantoor. Zij werd extra in het zonnetje gezet met een fotoshoot en visagie. We vroegen haar naar haar PowerSlim ervaring.

Ik heb al jaren last gehad van overgewicht. Met een heupaandoening - en ondertussen 2 kunstheupen -  is dat geen goed idee. Overgewicht belemmert me niet alleen in het bewegen, maar ook in het kunnen kopen van leuke kleren en zeker ook in mijn zelfbeeld.  Overgewicht - als dat er al heel lang is - kan ook dienen als een soort camouflage; je kunt je er achter verstoppen. 

Ik heb door de jaren heen van alles en nog wat geprobeerd om te vermageren; met wisselend succes. Tot ik vorige zomer een kennis zag. Ik had haar al even niet gezien en herkende haar bijna niet; zij was zoveel afgevallen en zag er zo blij en goed in haar vel uit. 

In de maanden die volgden realiseerde ik me dat ik zo klaar was met mijn levensstijl. Ik was er klaar voor om er wat mee te doen. Ik wilde nog één poging wagen. Voor mezelf. Ik verzamelde al mijn moed bij elkaar en maakte een afspraak bij een PowerSlim coach bij mij in de buurt.

Monique heeft alles goed uitgelegd. Wat me zo aansprak is dat PowerSlim lijkt op gewoon eten, zo kon ik mee blijven eten met mijn man en twee zoontjes van 11 en 13. Het geeft verder veel mogelijkheden, maar ook de structuur van geregeld eten vind ik fijn. En daarnaast is het ook gewoon erg lekker. De mooie kookboeken helpen hierbij. En het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar die tussendoortjes zijn zo lekker. Mijn favoriete product is de melkchocolade chunk: een soort KitKat, heerlijk!

Ik vond het erg spannend om een streefgewicht te bepalen. De vraag bleef: zou het überhaupt wel lukken of zou ik weer teleurgesteld worden? Na een paar weken durfde ik voorzichtig “20 kilo” te stellen. Het zijn er uiteindelijk 24 geworden, bijna 25. Hier heb ik ruim een half jaar over gedaan. Het zou sneller kunnen, maar wegens mijn handicap heb ik niet de mogelijkheid om intensief erbij te gaan sporten. Maar het is prima zo. Op deze manier heb ik ook kunnen wennen aan een nieuwe manier van eten. Ik had een meetlint genomen en hiervan afgeknipt tot de 20. Zo kon ik ieder keer er van af knippen wat ik was afgevallen en werd het nog zichtbaarder, tot er geen mm meer over was om af te knippen. Ik was zo ongelofelijk blij en trots dat het me was gelukt! Nadat ik het mijn man en beste vriendin had laten weten ben ik een heel grote bos bloemen voor mezelf gaan kopen. 

Mijn coach is een grote steun geweest hierbij. Ze gaf me op de juiste momenten de peptalk die ik nodig had of informatie om het inzicht te krijgen wat ik nodig had. Bijvoorbeeld het voorbeeld van hoe een kilo spieren eruit ziet en hoe een kilo vet eruit ziet zal ik nooit meer vergeten. Soms zit het in nuances, welke groente kun je het beste nemen en waarom. En ook de hoeveelheden, daar zit soms de valkuil: ook al is het goede voeding wat je kiest, hoeveelheden doen er toe. Dit helpt echt en dit pas ik ook nu nog toe. 

Het gaat om bewuste keuzes maken: waar zitten koolhydraten in, hoeveel en welke keuzes maak ik daar in. Het helpt dat mijn lichaam eerder ook al niet goed tegen suiker kon. Dit is nu nog sterker. Dus snoep of andere dingen waar heel veel suiker in zit hoef ik ook niet, ik word er letterlijk misselijk van.” 

In de stoel bij de visagist vertelt Kitty ons dat ze in de week dat de lockdown in ging, gestart is met het PowerSlim programma. “Ik heb heel veel collega’s sinds maart dus al niet meer gezien. Soms krijg ik dan ook complimentjes dat ik er goed uit zie, als ze me een keer in een online call zien.” Kitty is lekker op haar gemak en laat alles over aan de visagiste. “Ik heb geen voorkeur voor mijn haar of make-up, doe maar wat jij mooi vindt.” Dat is goed uitgepakt, wat een prachtig resultaat! We zien een stralende Kitty voor de camera verschijnen.

PowerSlimmer in the picture Kitty

Ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan en dat het me is gelukt. Dit is echt voor mij! Dit ga ik ook vasthouden voor de rest van mijn leven, ik weet het zeker. Een vriendin van mij, die aan het verbouwen was zei “je bent gewoon een zak cement van 25 kilo kwijtgeraakt, die je anders iedere dag bij je hebt gedragen”. Zo’n beeld helpt. Ik kan me ook veel makkelijker bewegen en hier ben ik zo blij mee. Mijn gezondheid was en is mijn hoofdmotivatie. En natuurlijk ben ik blij dat ik eindelijk mijn kleren in een gewone kledingzaak kan kopen (het scheelt 4 kledingmaten). Leuke kleren kun je echter overal wel kopen, maar je gezondheid is alleen in je eigen lichaam te vinden en is onbetaalbaar.”

PowerSlimmer in the picture Kitty 2

PowerSlimmer in the picture Kitty 3

PowerSlimmer in the picture Kitty 4

 

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

Lees hier meer testimonials van andere PowerSlimmers
PowerSlimmer in the picture
Tom Knaeps, 53 jaar uit Hoogstraten "Een eetpatroon waarbij ik gewoon kan eten*"

Dit keer een mannelijke PowerSlimmer voor onze camera, ongeacht dat we vaak vrouwen voorbij zien komen, zijn er ook genoeg mannen die het PowerSlim programma volgen. Net zoals Tom.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Belinda Meeuwsen, 20 jaar "Soms ging ik 2x per dag naar de Mc Donalds*"

De eerste drie weken voor mij waren lastig, omdat ik erg moest wennen. Uiteindelijk ging het super goed en ook heel snel, dat motiveerde me enorm! Ik merkte ook dat ik steeds lekkerder in mijn vel zat.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer