Desiree Verboekend 45 jaar

Ik kon wel wat hulp gebruiken*

Ik ben mijn afvalreis in september 2020 begonnen op 92 kilo en had de eerste 4 er met moeite af toen ik eind oktober bij mijn PowerSlim coach terecht kwam. Doordat ik in 2019 een moeilijke periode in mijn leven doormaakte had ik het mezelf een tijd ‘makkelijker’ gemaakt door niet ook nog eens heel streng voor mezelf te zijn wat betreft eten. Ik gunde mezelf waar ik zin en behoefte in had, maar dat resulteerde in een heel korte tijd tot maar liefst 26 kilo erbij! Hoe krijg je het voor elkaar heb ik me vaak afgevraagd. Inmiddels weet ik dat het aan een combinatie is geweest van veel te weinig eten overdag en dat weer ’s avonds met lekkers inhalen.

Na een jaar merkte ik dat ik niet meer lekker in mijn vel zat. Ik begon met sporten, iets wat ik voor de moeilijke periode veel had gedaan, maar volledig had losgelaten omdat ik mijn energie voor mezelf nodig had. Dat voelde aan de ene kant fijn, maar ik vond het ook zwaar. Ook begon ik weer wat meer op mijn eten te letten, niet te snoepen en snaaien, maar door feestjes en andere gezelligheid vond ik het erg lastig.

In ketose blijven is een goede stok achter de deur

Ik had een tiental jaar eerder een koolhydraatarm dieet gevolgd na de bevalling van onze oudste dochter en dat werkte destijds heel goed. Doordat je in ketose gaat en daar niet steeds uit moet gaan had ik destijds een goede stok achter de deur. Toch kreeg ik het zelf maar met moeite voor elkaar deze keer. Ik had het gevoel dat ik wat hulp wel goed kon gebruiken om echt te begrijpen wat voor mij wel en niet werkt. De begeleiding vanuit een eigen PowerSlim coach, ook na het behalen van mijn doel, klonk goed en betrouwbaar voor mij.

Ik ben samen met mijn man aan het PowerSlim programma begonnen en het feit dat we samen startten was een mooie motivatie. Binnen no-time was hij de voor hem gewenste 10 kilo kwijt, maar toen moest ik nog even door. Eerlijk gezegd was dat best even schakelen want nu moest ik het echt helemaal ‘zelf’ doen, maar dat is gelukt!

Ik kan niet kiezen, alles was heerlijk!

Intussen ben ik 20 kilo kwijt en bijna bij mijn doel. Ik hoef van mezelf ook echt niet meer terug naar mijn oude gewicht, ik ben al supertevreden en zit echt goed in mijn vel. Ik heb daar ‘maar’ een half jaartje over gedaan en dat kan ik achteraf amper geloven. Zeker omdat het zo makkelijk is gegaan en ik het maar op een paar kleine momentjes na moeilijk heb gevonden. De recepten zijn geweldig en je kan zoveel heerlijke combinaties maken met dat wat je wel mag. Daarnaast heb ik een aantal momenten zoals Kerst wel heel bewust gekozen om het een beetje los te laten, maar dan nog bleef ik op gewicht dus kon ik het zo weer oppakken. Dat vind ik ook het fijne aan het programma, ik ervaar geen ‘druk’ en het is mijn keuze of ik het ‘snel’ wil of wat langzamer, maar het afvallen lukt altijd. Soms met wat meer stilstand en dan ineens weer wat meer in korte tijd.

Mijn coach is daarbij een grote hulp. Ze laat de keuze helemaal bij mij en stimuleert me om door te gaan, maar laat me ook vrij. Ik moet het tenslotte zelf en voor mezelf doen.

De muesli met chocolade en kokos is toch wel mijn favoriete PowerSlim product. Die eet ik vaak met kwark en de karamel-zeezout stroop, soms gemengd met een schepje stracciatella of vanille skyr. Heerlijk! Qua gerecht is het onmogelijk om te kiezen welke mijn favoriet is. Er staan zoveel heerlijke recepten in het kookboek, maar ook de gerechten uit de magazines zijn toppers. We eten eigenlijk alleen maar lekker tegenwoordig omdat we veel meer aandacht besteden aan het koken.

Ik hoef ’s avonds ook niet meer te snacken

Mijn eye-opener is dat ik niet genoeg en niet regelmatig at. Ik kan uren zonder, maar dat brengt dus kennelijk mijn stofwisseling in de war. Daarbij heb ik doordat ik nu veel meer eiwitten eet een verzadigd gevoel waardoor ik ook geen zin meer heb om ’s avonds nog te snacken.

Die extra eiwitten zorgen trouwens ook voor het behoud van je spiermassa, en dat vind ik het sterke aan PowerSlim. Ik denk dat dat ook de sleutel is van het succes en om te voorkomen dat je gaat jojoën. Ik heb nu meer spiermassa en een lager vetpercentage dan ooit ervoor en dat voelt goed en gezond.

Nu ik zo goed als op gewicht ben voel ik me weer helemaal ‘mij’ en het weer in mijn mooie zomerkleding van 3 jaar terug te passen, voelt geweldig! En natuurlijk ben ik hartstikke trots op mezelf, al heeft het me eigenlijk geen moeite gekost. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik op gewicht zal blijven, er is geen reden meer om me zo te ‘laten gaan’, en daarnaast weet ik goed hoe ik in balans moet blijven.

Ik raad iedereen die op een gezonde manier gewicht kwijt wil aan om het PowerSlim programma te volgen. Juist vanwege de begeleiding, de heerlijke gerechten en de focus op een gezond sterk lichaam. Ik ben fan!

 

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

Lees hier meer testimonials van andere PowerSlimmers
PowerSlimmer in the picture
Tom Knaeps, 53 jaar uit Hoogstraten "Een eetpatroon waarbij ik gewoon kan eten*"

Dit keer een mannelijke PowerSlimmer voor onze camera, ongeacht dat we vaak vrouwen voorbij zien komen, zijn er ook genoeg mannen die het PowerSlim programma volgen. Net zoals Tom.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Belinda Meeuwsen, 20 jaar "Soms ging ik 2x per dag naar de Mc Donalds*"

De eerste drie weken voor mij waren lastig, omdat ik erg moest wennen. Uiteindelijk ging het super goed en ook heel snel, dat motiveerde me enorm! Ik merkte ook dat ik steeds lekkerder in mijn vel zat.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer