32 jaar uit Gentbrugge

Ik heb meer energie*

Ik ben Mieke. Ik heb jarenlang hetzelfde gewicht kunnen behouden, maar de laatste jaren werd dat steeds moeilijker. Vaak kwamen er een aantal kilo’s bij, maar meestal kreeg ik ze er na een tijdje wel terug af. Een beetje minder snoepen en wat meer sporten en de klus was geklaard. Toch ging de weegschaal steeds hoger en was ik tevreden met minder. Mijn drukke baan en de vele overuren zorgde ervoor dat ik s’ avonds de moed niet meer had om nog veel te koken en de keuze was dan snel gemaakt. Snel even pasta koken of pizza in de oven steken en voor de TV opeten. Meer hoefde het niet zijn. Het feit dat ik in een groot team zit (vele verjaardagen dus), met vele hobbybakkers (de probeersels werden naar het werk meegebracht), maakte het er niet gemakkelijker op om “nee bedankt” te zeggen.

Begin 2013 was de maat vol. Het eerste cijfer op de weegschaal toonde een cijfer dat ik nog nooit had gezien. Op de koop toe vroeg mijn broer me als getuige op zijn huwelijk. Dat betekende dus een mooi kleed aandoen en op veel foto’s staan. En om de bruid een hart onder de riem te steken gingen we samen afvallen. Ik ging weer lopen, badmintonnen, maar wat ik ook deed, het ging er niet af. Een andere oplossing was noodzakelijk.

Op weg naar huis reed ik regelmatig voorbij Vivolente, een PowerSlim center bij mij in de buurt. Ik heb het opgezocht op het internet, maar het duurde nog tot de zomer van 2013 vooraleer ik de stap durfde te zetten. De eerste kennismaking viel direct heel goed mee. Tanja legde op een duidelijke manier uit wat PowerSlim inhield en wat ze van mij verwachtte: “commitment”. Ik onderging de eerste meeting en die was verre van goed. Ik was volledig uit balans. Samen hebben we een realistisch doel opgesteld, waarna we zouden evalueren en een eventueel vervolg eraan konden geven.

Vol goede moed begon ik aan het afslankprogramma. Ik woog alles af en hield alles bij. Ik volgde het PowerSlim boek en de tips minutieus op. Ik had de collega’s, vrienden en familie gewaarschuwd dat ik het écht meende deze keer. Ik boekte al mijn trainingen op de Power Plate op voorhand zodat ik een stok achter de deur had om 2 keer in de week te sporten. Maar ondanks alles waren de eerste weken het lastigste voor mij. Alles wat ik gewend was om te eten moest ik laten vallen. Ik moest terug groenten leren eten, want dat was al een eeuwigheid geleden. Ook koken ging mij moeilijk af. Ik moest terug tijd maken om te koken en van eten te genieten in plaats van snel, snel alles binnen te schrokken. Het ging in het begin niet zo snel als ik gewild zou hebben en af en toe gaf ik eens toe aan mijn oude gewoonten. Maar het belangrijkste was. Ik boekte resultaat.

Ik had in deze periode net een maand verlof wegens verbouwingen aan mijn appartement en ik kon me dus een maand lang concentreren op mijn eten en had dus ook geen verleidingen op het werk. Het begon iedereen toen goed op te vallen. De Power Plate trainingen zorgde ervoor dat alles strakker werd en mijn kleren begonnen steeds groter te worden. Een eerste shopping trip bood zich aan. Op het einde van mijn verlof mocht ik naar fase 2. Yeah, een stuk fruit! Toen ik terug ging werken, herkenden mijn collega’s me bijna niet meer. Nooit had ik zoveel complimenten gekregen. Ik had meer energie en ik straalde terug.

Toen stelde Tanja me voor om het streefgewicht bij te stellen. Het kon op geen beter moment vallen. Dus ik ging ervoor. We moesten eerst nog de feestdagen door zien te komen, maar dan gingen we even 2 weken terug naar fase 1 om alles nog eens een kickstart te geven. Nu is het 2014 en we zijn er geraakt. Ik had nooit gelooft dat het mij zou lukken, maar dankzij de aanmoedigingen van Tanja en mijn favoriete PowerSlim repen heb ik het gehaald. Voor de trouw van mijn broer was het te laat, maar de foto’s van de trouw zijn een herinnering dat het nooit zo ver meer mag komen.

Ik zal altijd op mijn eten moeten letten in de toekomst, maar dankzij de tools en tips van Tanja weet ik hoe ik ermee om moet gaan en gaat het vanzelf. Ik heb een pak lekkere en gezonde recepten. Ik kook nu dagelijks verse maaltijden met veel groenten. Maak wekelijks verse soep om mee te nemen naar het werk. En af en toe kan ik mij toch laten gaan zonder er direct een prijs voor te betalen.

 

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt.

Lees meer ervaringsverhalen
Deborah Steenackers, 38 jaar "Slank en stralend de zomer in*"

Tijdens het intakegesprek ging ik ook op de weegschaal voor een lichaamsmeting. Ik wist al wel dat mijn gewicht niet zo goed was, maar het zwart op wit zien staan en vooral de verhoudingen vet, vocht en spieren vond ik best confronterend.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Irene van Deurssen, 27 jaar "Ik kijk ontzettend uit naar mijn nieuwe levensstijl*"

Hoe vaag het ook is om ‘de knop om te zetten’, zo duidelijk is het traject van PS. food & lifestyle. De diverse voorverpakte producten zijn perfect voor mijn behoefte aan gemak en snelheid.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer