66 jaar

Ik had echt een hekel aan wandelen*

Op 13 maart 2020 begon het voor mij thuiswerken. De hele dag achter je laptop en weinig beweging.
Ik ben ook flamenco dansdocente, dus normaliter beweeg ik genoeg, maar door de corona kon ik helaas geen les meer geven. Het thuiswerken bevalt me prima, maar niet kunnen dansen is afzien voor mij.

Na twee maanden werd het mooi weer en wilde ik een zomers kleedje aantrekken, maar wat schrok ik toen ik in de spiegel keek! Dit kon écht niet meer! Zo wilde ik me niet vertonen. Met mijn 1,65 meter en 86,5 kilo zwaar, werd het tijd om hier iets aan te gaan doen.

Op 25 mei 2020 ging ik op zoek naar een PowerSlim coach bij mij in de buurt. En hoera! Wat een fijne coach heb ik. Iemand met verstand van zaken en een fijne persoonlijkheid. Dankzij haar deskundigheid ben ik op de juiste manier afgevallen. Exact 7 maanden later woog ik mij op 1e kerstdag. De weegschaal gaf mar liefst 20 kilo minder aan, dus 66,5 kilo.

Tja, dat heb ik natuurlijk op Facebook gepost mét foto voor en na. Blij en tróts!

De wijntjes laten staan

Het beginnen was even wennen, met name geen alcohol. Joan zei hierover: “Eén glas droge witte wijn in de week mag”. Huh? Dat is precies niks! We zijn gewend om ieder weekend een terrasje te pakken en iets lekkers erbij te eten. Bijna iedere week wel uit eten met de nodige wijntjes erbij. Ook ben ik gek op een baco of een gin-tonic. Wat dat betreft zijn we ook echte levensgenieters. Vanwege de corona was dat afgelopen en dat was een bijkomend voordeel. Uiteraard niet voor de horeca, want ik ken veel mensen die een eigen zaak hebben. Daar wil je momenteel echt niet mee ruilen.
Maar goed, ik heb geluisterd en heb in mijn leven nog nooit zoveel water gedronken!
Ja, ik ga me nu wel eens te buiten en drink dan 3 glazen wijn én water erbij, maar wat ben ik dan brák de volgende ochtend! Dan heb ik alweer spijt…

De producten van PowerSlim zijn zó lekker en de recepten uit de kookboeken zijn ook zo makkelijk te maken én lekker, dat het goed vol te houden was/is. Zelfs mijn man eet het diner gewoon mee en vindt het heerlijk. Steeds weer nieuwe recepten proberen en dan zeggen we na de eerste hap heel vaak: “Díe houden we er in!”

Ik had echt een hekel aan wandelen

Mijn PowerSlim coach adviseerde mij bij het eerste gesprek om erbij te gaan bewegen, door te gaan wandelen. Ik zei: “Wat? Lopen? Dat méén je niet!”. Ik pakte namelijk al de fiets om 200 meter verderop naar de supermarkt te gaan. Ik had echt een hekel aan wandelen.
Maar goed, ik dacht laat ik het maar eens gaan proberen. Muziek  in mijn oren en gaan. Stevig lopen, dus niet hardlopen, want dat had ik al eens geprobeerd, maar daar gaat mijn lijf tegen protesteren. Tussendoor moest ik toch wel een bankje opzoeken om even uit te puffen, want dansconditie en loopconditie zijn toch twee heel verschillende dingen. Van de zomer was het bijna niet te doen met de warmte, dus zette ik regelmatig de wekker tussen 05.00 en 05.30 uur de wekker, anders kon ik die dag niet meer lopen. En dat als avondmens!

Maar de weegschaal gaf na een paar dagen al snel minder kilo’s aan, dus ik zág dat het werkte! Wauw! In het begin val je al snel af natuurlijk, maar ik bleef gewoon afvallen. Nu loop ik gemiddeld toch al snel 10 tot 12.000 stappen per dag.

In de donkere winterdagen liep ik niet meer ’s ochtends vroeg, want het is dan gewoon nog pikkedonker. Ik loop dan meestal ergens op de dag als het droog is. Dus véél minder dan in de zomer.
Ik kijk nu al uit naar de lente, zodat ik weer iedere ochtend voordat ik achter mijn laptop ga zitten, mijn rondje van een uur kan lopen.

Mijn favoriete producten

Mijn favoriete PowerSlim producten zijn toch wel de chocoladewafels, die ik ’s avonds bij een kopje espresso neem. Als tussendoortje vind ik het chocoladedrankje erg lekker, maar ook de pannenkoek die ik als lunch wel eens neem. En o ja, de chocopasta op een croissantje! Het is gewoon snoepen voor mij.

Ik ben nu méér afgevallen dan dat oorspronkelijk mijn streefgewicht was, en ik wil dat graag zo houden. Een beetje speling van 2 kilo is prima. Al met al heb ik mij nog nooit zo gezond en fit gevoeld als nu. Daar moet je dan eerst 65 jaar voor worden, haha.

Ik ben er bijna, nu nog het op gewicht blijven, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat met de steun van mijn coach gaat lukken!

 

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt.

Lees meer ervaringsverhalen
Deborah Steenackers, 38 jaar "Slank en stralend de zomer in*"

Tijdens het intakegesprek ging ik ook op de weegschaal voor een lichaamsmeting. Ik wist al wel dat mijn gewicht niet zo goed was, maar het zwart op wit zien staan en vooral de verhoudingen vet, vocht en spieren vond ik best confronterend.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Irene van Deurssen, 27 jaar "Ik kijk ontzettend uit naar mijn nieuwe levensstijl*"

Hoe vaag het ook is om ‘de knop om te zetten’, zo duidelijk is het traject van PS. food & lifestyle. De diverse voorverpakte producten zijn perfect voor mijn behoefte aan gemak en snelheid.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer