41 jaar

Ik ben, zowel aan de buitenkant als de binnenkant, een ander mens geworden*

“Kom maar terug als je slanker bent!” Met die opmerking stuurde mijn osteopaat, bij wie ik geregeld op consult ging, me de laan uit. De boodschap kwam behoorlijk hard aan. Maar het was precies de trigger die ik nodig had om tot actie over te gaan en voor eens en voor altijd komaf te maken met die overtollige kilo’s die ik al jarenlang meezeulde. Ik was een jojo geworden.

Mijn echtgenote vertelde me een succesverhaal van een van haar collega’s die zich geweldig goed in haar vel voelde sinds ze was afgevallen. Ze had dat gedaan met een coach en een methode waarbij ze geen honger leed en veel lekkere dingen mocht eten. Mijn nuchtere geest was meteen argwanend.

Na heel veel wikken en wegen besloot ik toch maar eens een afspraak te maken met die bewuste afslankcoach. Ik maakte kennis met mijn PowerSlim coach Tanja bij Vivolente. Ik vertelde haar over mijn drukke bestaan als zaakvoerder van een bedrijf in volle bloei en als vader van twee zonen. Ik zei haar dat ik elke dag voor dag en dauw opsta en geen tijd heb om voor gezond eten te zorgen. Dat ik altijd aan de mollige kant was geweest, omdat het in de familie zit. Ik moest wel toegeven dat ik mij geregeld tegoed deed aan een lekker zwaar biertje en dat ik daar, zoals elke goede Belg, regelmatig een flink pak frieten bij naar binnen werkte.

Toen ze me vroeg wat ik precies wilde bereiken, hoefde ik niet lang na te denken. Ik wilde me fitter voelen, actiever zijn, over meer energie beschikken en mij beter in mijn vel voelen. Ik wilde investeren in mijn gezondheid. En ik was vooral dat constante gevecht met mijn gewicht grondig beu.

Tanja had snel begrepen dat mijn mannelijk brein houdt van correcte informatie. Ze confronteerde mij met de feiten en de cijfers, presenteerde mij de bijhorende risico’s van mijn overgewicht en stelde een plan van aanpak voor. De argwaan had plaatsgemaakt voor vertrouwen en we gingen aan de slag.

Dat ‘PowerSlimmen’ bleek makkelijk in te bouwen in mijn drukke bestaan. Het PowerSlim programma is eenvoudig en duidelijk afgebakend. Ik leed geen honger, at zes keer per dag lekkere PowerSlim-producten in combinatie met groenten, vlees en vis.

Elke week was ik op het appel bij Tanja om mijn afslankresultaten te bespreken. Ze gaf me de do’s en don’ts voor mijn zakenlunchen, buitenlandse zakenreizen en familievakanties. Een kleine uitschuiver hier en daar niet te na gesproken, lukte het mij allemaal wonderwel.

Ik had goed begrepen dat ik niet alleen anders moest eten, maar ook anders moest bewegen voor het welslagen van mijn afslankparcours. Ik liet me twee keer per week door Tanja coachen tijdens mijn workout op Power Plate. Dat doe ik nog altijd. En afwezig zijn op de afspraak is bij Tanja geen optie. “No pain, no gain!” luidt haar devies. En daar is iets van.

Ik zag en voelde mijn lichaam week na week veranderen. Ik werd niet alleen slanker, ik werd ook krachtiger. Gestaag ruilde mijn lichaam vetmassa in voor spiermassa. Leuk! Al beten mij bij momenten de pastis, het lekkere wijntje, de frisse pint behoorlijk in het been, ik wist focus te houden en door te gaan. Want hoe langer ik bezig was, hoe meer levenskwaliteit ik ervoor in ruil kreeg.

Nog geen acht maanden later had ik mijn doelstelling bereikt. Tijd voor een afspraak bij mijn osteopaat! Die feliciteerde mij meteen. Ik besloot om nog even door te gaan en mijn doel bij te stellen.

In de maanden die daarop volgden kende mijn leven een paar grote, weliswaar leuke veranderingen. Het was daardoor lang niet makkelijk om regelmaat aan te houden en te weerstaan aan vele culinaire uitdagingen. Ik viel niet langer af, maar ik wist mijn resultaat te behouden. Dat stelde mij gerust.

Toen ik in mei dit jaar voor de derde keer vader werd ging het echter fout. Op korte tijd had ik er vlotjes drie kilogram bij gegeten en gedronken. Ik had me gewoon laten gaan. Mijn focus was even zoek. “Die werk jij er zo weer af!” motiveerde Tanja mij meteen. Het voordeel van een coach is dat je er regelmatig aan herinnerd wordt wat je werkelijk wil bereiken en wat je daarvoor moet doen. Focus! En Tanja maak je niets wijs. Ze merkt het meteen wanneer je niet alles hebt verteld.

Wanneer ik terugblik op de afgelopen 16 maanden dan is dat bewuste telefoontje naar Tanja één van de beste beslissingen die ik ooit in mijn leven genomen heb. Ik ben, zowel aan de buitenkant als de binnenkant, een ander mens geworden. Fitter, energieker, gelukkiger, knapper en nog zo veel meer. Dankjewel Tanja en dankjewel PowerSlim!

 

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt.

Lees meer ervaringsverhalen
Deborah Steenackers, 38 jaar "Slank en stralend de zomer in*"

Tijdens het intakegesprek ging ik ook op de weegschaal voor een lichaamsmeting. Ik wist al wel dat mijn gewicht niet zo goed was, maar het zwart op wit zien staan en vooral de verhoudingen vet, vocht en spieren vond ik best confronterend.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Irene van Deurssen, 27 jaar "Ik kijk ontzettend uit naar mijn nieuwe levensstijl*"

Hoe vaag het ook is om ‘de knop om te zetten’, zo duidelijk is het traject van PS. food & lifestyle. De diverse voorverpakte producten zijn perfect voor mijn behoefte aan gemak en snelheid.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer