Hedwig Derksen-Mulders 49 jaar

Iets lekkers? Alleen als het een 9 waard is*

Ongeveer 25 jaar geleden ben ik in vrij korte tijd vele kilo’s aangekomen. Ik heb altijd gedacht (mezelf wijs gemaakt) dat ik er geen last van had. Natuurlijk had ik wel eens geprobeerd anders te gaan eten in de hoop enkele kilo’s te verliezen, maar ik viel steeds terug in oude gewoontes. Een echt dieet heb ik nooit gevolgd omdat ik dacht dat ik dat toch niet vol zou houden. Tot augustus 2020. Ineens vond ik dat ik iets aan mijn gewicht moest gaan doen.

De start

Ik ging me verdiepen in het PowerSlim programma en heb daarna contact gezocht met een coach bij mij in de buurt. We hebben een heel verhelderend gesprek gehad en ik kreeg gelijk het gevoel dat ze mij uiteraard zou helpen waar nodig, maar dat ik voor een deel ook zelf de touwtjes in handen mocht houden. Dat gaf mij het gevoel dat ik niet in een heel strak regime terecht zou komen en juist daardoor had ik het gevoel dat dit ook goed vol te houden zou zijn.

Toen kwam natuurlijk het moment waar ik het meest tegenop had gezien, het intakegesprek. Ik had al ruim 25 jaar geen weegschaal en ik had dus geen beeld van hoe zwaar ik was. Nadat ik de eerste schok had verwerkt, heb ik samen met mijn coach een plan gemaakt van wat ik af zou willen vallen. Ook werd gelijk duidelijk dat ik het gestelde doel tussentijds altijd bij kon stellen.

Is het een 9 waard?

Ik ben vorig jaar september begonnen en ik kan niet anders zeggen dan dat het heel makkelijk ging. De maaltijden zijn erg lekker en ook via de website komen er steeds nieuwe recepten bij. Ik dacht dat het veel werk zou zijn om twee aparte maaltijd te koken, maar ook dat valt alles mee en is goed te combineren. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik geen honger heb gehad. Uiteraard zijn er soms lastige momenten geweest, waarop je denkt dat je een gebakje of iets wat je erg lekker vindt hebt verdiend. Mijn PowerSlim coach heeft me geleerd dat dat ook echt (een keer) mag als je datgene waar je zo naar denkt te verlangen ook kunt belonen met minimaal een 9. Voor minder moet je goed de afweging maken. Dat is voor mij nu nog steeds de afweging die ik maak. Is het echt een 9 waard? Of wacht ik bijvoorbeeld tot later in de week of het weekend, tot ik weet dat er een moment komt waarop ik iets anders kan nemen waarvan ik zeker weet dat het voor mij minimaal een 9 waard is? Ik ben dus echt bewuster bezig met datgene wat ik eet.

Ik ben heel blij met de nabegeleiding

In april heb ik mijn doel behaald. Ik ben ruim 28 kilo kwijt. Nu ik mijn doel bereikt heb komt voor mij de periode waar ik nog het meest onzeker over ben. Ga ik niet terug vallen en blijf ik op mijn nieuwe gewicht? Daarom ben ik zo blij met het jaar ‘nabegeleiding’ dat bij het PowerSlim programma hoort. Steeds vraagt mijn coach hoe het gaat en krijg ik adviezen. Bijvoorbeeld hoe ik etiketten kan lezen, afweeg wat ik het beste kan eten of beter kan laten staan, of hoe ik iets kan vervangen door een product met minder koolhydraten. Ik ga nog elke maand bij haar langs en heb via de app ook contact als ik daar behoefte aan heb. Ik zorg nu ook altijd nog dat ik een reep of wafeltjes van PowerSlim bij me heb, zodat ik altijd iets tussendoor kan nemen waarvan ik weet dat het lekker is en dat ik weinig koolhydraten en genoeg eiwitten binnen krijg.

Ik kan dus niet anders dan iedereen, die nog worstelt met zijn/haar gewicht en zelf op het punt is aangekomen dat er iets aan gedaan moet worden, aanbevelen om contact op te nemen met een PowerSlim coach. Ze heeft me op veel momenten laten weten erg trots te zijn op mij en mijn prestaties en dat gaf me echt een positief gevoel. Dit is dus ook de uitgelezen kans voor mij om haar te laten weten dat ik ook erg trots ben op haar en hoe zij me heeft geholpen, en nog steeds helpt, in dit proces.'

 

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

Lees hier meer testimonials van andere PowerSlimmers
PowerSlimmer in the picture
Tom Knaeps, 53 jaar uit Hoogstraten "Een eetpatroon waarbij ik gewoon kan eten*"

Dit keer een mannelijke PowerSlimmer voor onze camera, ongeacht dat we vaak vrouwen voorbij zien komen, zijn er ook genoeg mannen die het PowerSlim programma volgen. Net zoals Tom.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Belinda Meeuwsen, 20 jaar "Soms ging ik 2x per dag naar de Mc Donalds*"

De eerste drie weken voor mij waren lastig, omdat ik erg moest wennen. Uiteindelijk ging het super goed en ook heel snel, dat motiveerde me enorm! Ik merkte ook dat ik steeds lekkerder in mijn vel zat.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer