45 jaar

Het vasthouden was het probleem*

Mijn naam is Inge en ik ben 44 jaar. Mijn ouders kwamen allebei uit Zuid-Limburg en bij familiefeestjes kwam je niet weg met maar één stukje gebak. Het heeft wel even geduurd voordat ik als kind in de gaten had dat het niet bij iedereen normaal was, dat er voor de verjaardags-slagroomtaart al twee stukken Limburgse vlaai gegeten waren.

Jojo

Ik heb mijn hele leven al "aanleg" gehad om makkelijk kilo's aan te komen, rond mijn 17e ging ik voor het eerst op dieet. Met succes, eigenlijk altijd wel, maar het vasthouden was het probleem...

In mijn eerste zwangerschap had ik vrij snel last van maagzuur en bekkenklachten. Hierdoor zat ik al na 4 maanden op de bank te eten (tja, hormonen...) in plaats van 4-5 keer in de week te sporten wat ik graag deed. En toen vlogen de kilo's eraan, maar liefst 28!! Die ben je niet zomaar weer kwijt. Na de geboorte van de tweede is het me wel gelukt een groot deel weer kwijt te raken, maar niet alles. Een jaar daarna kwam ik in een burn-out terecht, waardoor er ook weer kilootjes bij kwamen. Eenmaal daarvan hersteld, kwam corona... Sportschool weer dicht en aan alles wennen. En hoppa, weer wat extra kilo's. Daar was ik op een gegeven moment zo klaar mee!

Het voelde meteen goed

Mijn zusje was in september 2020 met het PS. food & lifestyle programma gestart, en zij boekte zo'n goede resultaten! Zij inspireerde mij om ook de stap te zetten, bij een coach langs te gaan en meer informatie te krijgen. Het kennismakingsgesprek met mijn PS. food & lifestyle coach voelde meteen goed en ik besloot te starten half november 2020.

We gingen samen aan de slag om aanpassingen te maken in mijn levensstijl en eetpatroon. Het was even wennen, veel eetmomenten op een dag en een andere manier van eten. Maar wat beviel het goed! Met behulp van het starterspakket kon ik de producten goed uittesten en ontdekken wat ik lekker vond. Helaas ging de sportschool na een maand weer dicht, maar toen ben ik (weer of geen weer) dagelijks gaan wandelen. Soms een half uurtje, maar vaak een uur. 

Blij met het jaar nabegeleiding

En deze zomer (juli 2021) heb ik mijn doel bereikt! Een gezond BMI en ik zit nu prettig in mijn vel. Het aanschaffen van een nieuwe garderobe was nog het leukste, winkelen is altijd leuk natuurlijk.

De wekelijkse begeleiding (“de stok achter de deur”) heeft voor mij goed gewerkt en ik ben ook blij met het jaar nabegeleiding dat nog volgt! Al heb ik er alle vertrouwen in dat dat goed gaat, PS. food & lifestyle is eigenlijk geen dieet, maar een aanpassing van je levensstijl.

 

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt.

Lees meer ervaringsverhalen
Deborah Steenackers, 38 jaar "Slank en stralend de zomer in*"

Tijdens het intakegesprek ging ik ook op de weegschaal voor een lichaamsmeting. Ik wist al wel dat mijn gewicht niet zo goed was, maar het zwart op wit zien staan en vooral de verhoudingen vet, vocht en spieren vond ik best confronterend.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Irene van Deurssen, 27 jaar "Ik kijk ontzettend uit naar mijn nieuwe levensstijl*"

Hoe vaag het ook is om ‘de knop om te zetten’, zo duidelijk is het traject van PS. food & lifestyle. De diverse voorverpakte producten zijn perfect voor mijn behoefte aan gemak en snelheid.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer